Sexualita patří do ložnice, „vítá" Okamura slavnou akci homosexuálů v Praze

10.08.2014 15:17

Poslanec a lídr opoziční strany Úsvit Tomio Okamura na svém facebookovém profilu kulantně podpořil oba pochody, které čekají Prahu tento týden - Prague Pride a Pochod pro rodinu. Homosexuálům bychom podle něj průchod českou metropolí umožnit měli i přes to, že sexualita patří do ložnice. Okamura by se však raději zúčastnil Pochodu pro rodinu, neboť děti, které nám budou vydělávat na důchody, mohou zplodit pouze heterosexuálové.

Sexualita patří do ložnice, „vítá" Okamura slavnou akci homosexuálů v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Průvod gayů a leseb se uskuteční v rámci velkého festivalu Prague Pride, který startuje v hlavním městě České republiky již v pondělí. Souběžně s ním se chystá protiakce -  Pochod pro rodinu. Tomio Okamura jim svým vyjádřením na sociální síti udělal jakousi „promo akci“.

„Považuji sexuální orientaci za soukromou věc každého občana. Když bude jakákoliv akce probíhat slušně, nebude svým nevhodným chováním obtěžovat nezúčastněné okolí a bude v mezích zákonů, tak ať si každý dělá, co uzná za vhodné. V západní Evropě podobné akce probíhají,“ vyjádřil průvodu homosexuálů svoji podporu. I když má k podobným akcím výhrady. Sexualita jakožto intimní záležitost totiž podle jeho mínění patří do ložnice, nikoliv na ulici.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Pochodu pro rodinu by se naopak lídr hnutí Úsvit v budoucnu rád zúčastnil. Tímto gestem by rád rodinám vyjádřil podporu, která je u nás podle jeho mínění nedostatečná.

„Myslím, že podpora tradiční rodiny, kde jsou máma, táta, děti, babička, dědeček by měla být logickou samozřejmostí a prioritou pro každého, jelikož všichni, i homosexuálové, budou potřebovat ve stáří důchod - ale děti, které na jejich důchody budou vydělávat, bohužel homosexuálové nezplodí,“ dodal k tomu Okamura. 

Co přesně napsal Tomio Okamura na Facebooku:

Zítra v Praze začíná Prague Pride – velký festival pro gaye a lesby včetně průvodu Prahou. Považuji sexuální orientaci za soukromou věc každého občana. Když bude jakákoliv akce probíhat slušně, nebude svým nevhodným chováním obtěžovat nezúčastněné okolí a bude v mezích zákonů, tak ať si každý dělá, co uzná za vhodné. V západní Evropě podobné akce probíhají. I když si myslím, že sexualita je intimní záležitostí a proto nepatří ostentativně na ulici, ale do ložnice. Souběžně s tímto pochodem proběhne na jiném místě Pochod pro rodinu, kterého bych se rád někdy zúčastnil, jelikož si myslím, že podpora rodin s dětmi je u nás nedostatečná. Až dnes jsem se dozvěděl, že je to prý pojaté jako protiakce. Myslím, že podpora tradiční rodiny, kde jsou máma, táta, děti, babička, dědeček by měla být logickou samozřejmostí a prioritou pro každého, jelikož všichni, i homosexuálové, budou potřebovat ve stáří důchod - ale děti, které na jejich důchody budou vydělávat, bohužel homosexuálové nezplodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…