Šibenice proti Babišovi: Drsná slova z Hradu. A nejen odtamtud

18.11.2018 21:30

Na demonstraci proti současné vládě se včera na Václavském náměstí objevily také šibenice s heslem: Mafie patří na šibenici, a ne do vlády! Proti těmto symbolům se postavil nejen hradní mluvčí Jiří Ovčáček, ale i spolek Kaputin, jenž mimo jiné stál za vyhazováním květin, které k památníku na Národní třídě položili politici.

Šibenice proti Babišovi: Drsná slova z Hradu. A nejen odtamtud
Foto: Screen: Facebook TV Prima
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pořadu Názory bez cenzury internetové televize Prima.

„Proč byla na Václaváku šibenice? Fašizující lůza by ráda sama rozhodovala o tom, kdo bude zatčen, obviněn, dán do vazby a odsouzen. To je brutální útok na samé základy tohoto státu! To je brutální pokus o návrat k praktikám 50. let minulého století!?“ rozčílil se hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Vadila mu šibenice, která se objevila v den 17. listopadu na Václavském náměstí. 

„Vyhazovat do koše květiny, které na Národní třídě položili premiér Andrej Babiš a šéf SPD Tomio Okamura, je hodně přepjaté gesto. Dá se pochopit, že existují lidé, kterým vadí, že si největší svátek české demokracie připomínají i lidé, jimž na demokracii ani zbla nezáleží,“ poznamenal pak na serveru E15.cz Martin Čaban.

Původní text ZDE.

„Likvidace květin u pomníku podobně jako šibenice přinesená na demonstraci proti Andreji Babišovi je příznakem toho, že celospolečensky ztrácíme schopnost uměřeného dialogu a kultivovaného nesouhlasu. Šibenice ani rvaní květin do odpadkových košů kulturu veřejné debaty ještě nikdy nezvýšily,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…