Šichtařová uvažuje o bojkotu výrobce. Ztratil rozum, zavádí vložky pro všechna pohlaví

25.10.2019 10:44

Ekonomka Markéta Šichtařová se zamyslela nad tím, zda by náhodou neměla koupit manželovi vložky, když řada aktivistek tvrdí, že už nemenstruují jen ženy a že by z vložek Always měl zmizet symbol Venuše, protože může urážet genderově jinak orientované osoby? A dospěla k závěru, že lidé ztrácí rozum a podléhají ideologickému šílenství různého druhu.

Šichtařová uvažuje o bojkotu výrobce. Ztratil rozum, zavádí vložky pro všechna pohlaví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Má nejistota se týkala optimálního postupu: Měla bych nyní pokrokářsky-liberálně manželovi nakoupit vložky, když jsem se dozvěděla, že ne všichni menstruující jsou ženy? Nebo mám zpátečnicky-konzervativně po Gillette zbojkotovat i Always, když jsem se dozvěděla, že vykazuje nulové procento rozumu?“ zeptala se Šichtařová na blogu iDNES.cz

Má pocit, že proti rozumu, který posunu lidstvo kupředu, dnes stojí ideologie všeho druhu, které nás tak říkajíc vrací zpátky na stromy.

Pokud by se někomu zdálo, že k nám ideologické šílenství zatím nedoputovalo a jsme v bezpečí, ekonomka ho vyvede z omylu. Připomněla případ z jižní Moravy, kde firma sháněla účetní a byla popotahována za to, že v inzerátu nezmínila také účetního, čímž předem diskriminovala muže.

U účetních je asi jedno, jestli danou práci dělá žena nebo muž. U porodních asistentek jsou však zcela logicky preferovány ženy a u horníků muži. Řada profesí má svá specifika. Na něco se hodí víc ženy, na něco víc muži.

To však podle Šichtařové neznamená, že jde o nějakou diskriminaci, se kterou by bylo třeba bojovat. Za pochopitelné považuje Šichtařová i to, že má žena za stejnou práci méně peněz než muž. Třeba proto, že v práci tráví méně přesčasových hodin.

„To, že má žena stejné vzdělání jako muž, ještě neznamená, že si z pohledu zaměstnavatele zaslouží stejnou odměnu. Ani dva muži se stejným vzděláním nemají obvykle stejnou mzdu. Někdy se stane, že i člověk s nižším vzděláním přináší vyšší přidanou hodnotu pro zaměstnavatele. Tak to prostě je. A pokud je například stejně vzdělaná žena ochotná strávit v práci třeba míň přesčasových hodin než muž, pak přináší zaměstnavateli menší hodnotu, takže si z jeho pohledu zaslouží menší plat,“ uvedla s tím, že to nepovažuje za diskriminaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…