Šikana řidičů. Vondráček nastoupil proti aktivistům s IQ tykve

31.03.2023 14:40 | Ze sítí

Když Prahou prošel průvod demonstrantů, kteří burcovali tamní politiky ke snížení maximální povolené rychlosti v metropoli na 30 kilometrů v hodině, pocítili to zejména řidiči, kteří uvízli v dlouhotrvajících kolonách. Na jejich stranu se postavil předseda Svobodných Libor Vondráček, který na demonstraci vyrazil společně s dalšími spolupracovníky. Nicméně s transparenty, na kterých byla zcela opačná hesla, jako je například: „Stop aktivistům s IQ 30, stop šikaně řidičů“.

Šikana řidičů. Vondráček nastoupil proti aktivistům s IQ tykve
Foto: repro Facebook, KV
Popisek: Libor Vondráček na protestu v Praze

„Klima-aktivismus přírodě spíše škodí a nepomáhá. Nejen právě řešená „třicítka“ v Praze, ale celá řada dalších nesmyslných regulací, vrhají na ekologické snahy špatný stín. Přírodu je třeba chránit. Českou republiku trápí sucho, úbytek podzemních vod a třeba také kauza otrávené Bečvy. Klimatický aktivismus je ale prozatím spíše k smíchu,“ je přesvědčený Libor Vondráček, předseda Svobodných, podle kterého jsou přilepení aktivisté k silnici, politá slavná díla v galeriích nebo nesmyslné omezování autodopravy ve městech typickým příkladem toho, jak se ochrana životního prostředí degraduje na nejnižší úroveň.  
 
 
„Vrcholem všeho je evropský balíček Green Deal. Ten pomůže spíše výrobcům baterií a politickým lobbistům. Na ochranu přírody však bude mít takřka nulový vliv,“ dodal Vondráček, který se také jasně vymezil proti snaze zavést v hlavním městě maximálně povolenou rychlost 30 kilometrů v hodině. Aktivisté podle něj slibují, že města budou bezpečnější, méně hlučná a zlepší se také plynulost dopravy. 
 
„Opak je ale pravdou. Nejnižší spotřeba je při rychlosti 70 až 90 kilometrů v hodině. Nižší rychlost tedy není šetrnější k přírodě. Rychlost 30 kilometrů v hodině tedy logicky znamená vyšší spotřebu, a tedy i více částic v ovzduší. Čím pomaleji musí auta jezdit, tím více času zaberou na silnicích. Navíc z hlediska bezpečnosti je zásadní plynulost dopravy. Např. zavedení vyšší rychlosti v Rakousku přineslo méně dopravních nehod,“ přidává konkrétní příklady Libor Vondráček, podle kterého jsou současné snahy pouze ideologicky motivovanou šikanu řidičů, tedy útokem na svobodu pohybu.
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

reklama

autor: Karel Výborný

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …