Silná exploze v Kyjevě. Starosta hlásí i další výbuchy

05.06.2022 8:11 | Ze sítí

Kyjevem v neděli brzy ráno otřásla silná exploze. Po ní bylo vidět stoupat sloup dýmu, uvedla agentura Reuters s odkazem na svého svědka. Zatím nejsou známy příčiny ani počty případných obětí. Několik výbuchů potvrdil také starosta ukrajinského hlavního města.

Silná exploze v Kyjevě. Starosta hlásí i další výbuchy
Foto: Repro YouTube The Sun
Popisek: Záběry z ostřelovaného Kyjeva

O několika explozích ve dvou kyjevských čtvrtích informoval na síti Telegram také kyjevský starosta Vitalij Kličko, který ale nesdělil další detaily. Na místě podle něj zasahují záchranáři.

  • Původní zdroj ZDE

„Agresor i nadále vede raketové a letecké útoky na civilní a vojenskou infrastrukturu v naší zemi, a to hlavně v Kyjevě,“ sdělil generální štáb ukrajinské armády.

Častost útoků na ukrajinské hlavní město se snížila poté, co se ruská vojska stáhla z Kyjevské oblasti. Raketový útok ruské jednotky podnikly například na konci dubna, kdy byl v Kyjevě na návštěvě generální tajemník OSN António Guterres.

Exploze přichází den poté, co ukrajinští představitelé sdělili, že vojáci v protiofenzívě proti Rusku dobyli zpět část města Severodoněck, o nějž se vede bitva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…