Šlachta: Na soud s Grygárkem se těším

15.12.2020 12:28

Bývalý šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta odešel po třiceti letech od policie. O své službě a o tom, co jako policista zažil, promluvil ve své knize. Padlo v ní také jméno bývalého náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze Libora Grygárka. A ten se se Šlachtou hodlá soudit. Na bývalého policistu také podal podnět kvůli porušení mlčenlivosti.

Šlachta: Na soud s Grygárkem se těším
Foto: repro FB, tan
Popisek: Robert Šlachta

Expolicista Robert Šlachta ve své knize 'Třicet let pod přísahou' promluvil mimo jiné také o bývalém náměstkovi Vrchního státního zastupitelství v Praze Liboru Grygárkovi. A nemluvil o něm nijak lichotivě. Tvrdil například, že Grygárek předával politikům, lobbistům a dalším vlivným osobám citlivé informace z kauz, které se jich týkají.

Grygárek nařčení odmítl a už oznámil, že se bude bránit žalobou proti Šlachtovi na ochranu osobnosti.

Tím to ale nekončí. Grygárek podal na Šlachtu i podnět pro porušení mlčenlivosti. Informuje o tom server Info.cz.

Šlachta Grygárkovi vzkázal, že se ho nebojí.

„Příběh pokračuje. Pan Grygárek si už myslí nejenom to, že pravda o něm zveřejněná v naší knížce mu poškodila dobrou pověst. Teď si navíc i myslí, že jsem porušil mlčenlivost a žádá velký proces. Fajn, já se toho v žádném případě nebojím a na případný soud se těším. Stojím si jak za knížkou, tak za naší prací, kterou jsme s klukama na ÚOOZ dělali,“ napsal Šlachta na sociální síti Facebook.

Robert Šlachta promluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…