Šlachtův policista: Už nebudou žádné velké kauzy. Proto to ti pánové dělají

16.06.2016 10:02

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu pod vedením Roberta Šlachty záměrně porušoval předpisy. Nezanášel totiž z důvodu obav o vyzrazení kauzy do interního počítačového systému. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Šlachtův policista: Už nebudou žádné velké kauzy. Proto to ti pánové dělají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Podle serveru toto obcházení předpisů zavedl právě Šlachta, a to z důvodu obav o živé kauzy. Obdobný postup použila například i protikorupční policie v kauze odposlouchávání exhejtmana Středočeského kraje Davida Ratha.

Původní text ZDE.

Šlachta protimafiánský útvar opustí po své rezignaci kvůli reorganizaci policie a sloučení jeho útvaru s útvarem pro odhalování finanční kriminality. Na jeho stranu se postavili vysocí státní zástupci, kteří jeho útvar považují za mimořádně úspěšný. Za Šlachtou stojí i 238 podřízených. 

Policejní prezident Tomáš Tuhý sice tvrdí, že nový kriminální superúřad nebude zasahovat do žádných kauz, detektivové se toho však obávají. Vadí jim například to, proč nemohli do reorganizace mluvit. 

„Nejenže to ohrozí vyšetřované kauzy, ale žádné další už nebudou. To je možná podstata, proč to ti pánové z vedení policie dělají,“ řekl například plukovník ÚOOZ Jaroslav Pelc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…