Sladkých šestnáct. To není věk, to jsou procenta Fialových věrných

13.12.2023 18:20 | Monitoring

Jsme krásná země, jen vyměnit premiéra, říká právník Ondřej Dostál, který komentoval průzkum od agentury Morning Consult. Premiér Petr Fiala je nejméně oblíbeným lídrem na světě. Podle daného průzkumu ho podporuje pouze 16 % občanů, jeho oblíbenost od minulého průzkumu poklesla o další procentní bod a pokles oblíbenosti se tak zdá být trendem. 79 % občanů s jeho vládou vyjádřilo nesouhlas.

Sladkých šestnáct. To není věk, to jsou procenta Fialových věrných
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala na mimořádné tiskové konferenci.

Premiér Petr Fiala (ODS) se znovu umístil na posledním místě v průzkumu Morning Consult, které sleduje hodnocení globálních lídrů. S jeho politikou nesouhlasí 79 % občanů, souhlasí pouze 16 %.

Oproti listopadovému průzkumu si se zvýšil nesouhlas občanů v českého premiéra o 2procentní body. Ještě před měsícem však na posledním místě byl Fumio Kishida z Japonska. Ten je nyní Fialu předstihl, souhlas občanů je sice stejný, nesouhlas s politikou japonského premiéra je však menší. Poslední místo i tak však Fiala nezaujímá poprvé, nejméně oblíbeným světovým lídrem mezi spoluobčany byl už v říjnu.

„Jsme skvělá, krásná země. Nemá smysl šířit „blbou náladu“. Jen musíme vyměnit premiéra (už zase nejhorší na světě v průzkumu Morning Consult) a přestat zabíjet hospodářství chybnou, chaotickou submisivní politikou. Což SPOLU souvisí,“ komentoval průzkum právník Ondřej Dostál.

Lépe než Fiala je na tom i německý kancléř Olaf Scholz, s kterým souhlasí 21 % občanů nebo francouzský prezident Emmanuel Macron se souhlasem 24 % občanů.

Vůbec nejoblíbenějším světovým lídrem je podle daného průzkumu indický premiér Narendra Modi. Podporu mu vyjádřilo 76 % občanů. Na druhém místě se umístil mexický prezident Andrés Manuel Lopéz Obrador se 67% souhlasem.

Vůbec nejoblíbenější z evropských lídrů je prezident Švýcarska Alain Berset. Spokojeno s ním je 58 % občanů a nesouhlasí s ním pouze 29 %. Hodně občanů vyjádřilo souhlas i s italskou předsedkyná vlády Giorgia Meloniová ze strany Bratři Itálie. Celkem agentura Morning Consult monitorovala souhlas lidí se světovými lídry ve 22 státech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…