Slovenský deník: Vítání Lavrova a pískání na Kisku organizoval komunista a estébák

07.04.2015 16:16

Podle slovenského serveru DennikN.sk organizovala v sobotu pískot na slovenského prezidenta Andreje Kisku organizace Charta 2015. Vůdci organizace mají prý blízko ke Komunistické straně Slovenska. Charta 2015 se prý podílela také na protestech na bratislavském Slavíně a zároveň tleskala ruskému ministru zahraničí Sergeji Lavrovovi během jeho sobotní návštěvy Bratislava při příležitosti uctění památky vojáků Rudé armády, kteří padli před 70 lety při osvobozování hlavního města Slovenska.

Slovenský deník: Vítání Lavrova a pískání na Kisku organizoval komunista a estébák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Slovenska Andrej Kiska

V sobotu na Slavíně byly při příjezdu Andreje Kisky slyšet z davu výkřiky jako „Hamba,“ „Jidáš,“ nebo „Dost bylo Kisky“. Situace se změnila při příjezdu šéfa ruské diplomacie Lavrova. Dav mu tleskal a provolával „Spasíbo“ a „Ať žije Rusko“. Na akci nechyběly ani vlajky Novoruska.

Nejprve se prý myslelo, že jde jen o spontánní akci, která byla domluvená skrze sociální sítě, později se ale podle Denníku N zjistilo, že do organizování celé akce byla zapojena i organizace Charta 2015. Její předsedou je někdejší funkcionář Komunistické strany Slovenska Peter Nišponský, který prý býval i důstojníkem StB. Nyní je však předsedou jen základní organizace.

Protestujícím na Slavíně se nelíbil ani proslov Kisky o anexi Krymského poloostrova. „Způsob, jakým byl v březnu minulého roku zabrán Krym a připojen k Ruské federaci, považuji za vážnou destabilizaci poválečného práva,“ prohlásil slovenský prezident ohledně Krymu. Kiska prý na Slavín přijel záměrně o půl hodiny dříve, aby se vyhnul společnému pokládání věnce se Sergejem Lavrovem, dodává Dennik N.sk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…