Slovenský deník využil Zemanova porovnání Fica s Churchillem a vyplísnil premiéra

31.10.2014 11:40

Slovenský premiér Robert Fico podle slovenského listu Sme nijak nezapadá do příběhu bývalého britského premiéra Winstona Churchilla, ke kterému přirovnal Fica český prezident Miloš Zeman. Hlava českého státu tak učinila u příležitosti 96. výročí vzniku Československa, kdy Ficovi a in memoriam Churchillovi udělila státní vyznamenání.

Slovenský deník využil Zemanova porovnání Fica s Churchillem a vyplísnil premiéra
Foto: Gazprom.com
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

„Jak Robert Fico zapadá do příběhu Winstona Churchilla? Nijak. Celá politická kariéra předsedy Směru je o slibech. Slibuje, že lidé se už nebudou mít hůře, slibuje jim jistoty, vlaky zdarma. Buduje tak pocit, že voliči mají na sliby právo, a ten, kdo je jim nedá, to s nimi nemyslí dobře,“ uvedl deník. 

Slovenský premiér a předseda vládní strany Směr-SD podle listu zároveň využije každou příležitost, aby dal najevo, že hlubší hodnoty pro něj nic neznamenají. Připomněl jeho dřívější vyjádření, že v mezinárodní politice nejde o žádné hodnoty, ale o zájmy, ekonomiku a moc. Toho se Fico prý drží i v současnosti, když ho coby kritika protiruských sankcí podle deníku zajímá jen to, na kolik sankce přijdou. 

„Když toto všechno nechce vidět český prezident, je to jeho hanba. Churchill i se svými chybami si od Zemana takovéto strašné přirovnání nezasloužil,“ tvrdil deník. Dodal, že Churchillova odhodlanost čelit za války očividnému zlu i v napohled beznadějné situaci a za cenu velkých obětí z něj udělala legendu, ke které se v současnosti s oblibou kdekdo hlásí.  

Zeman v projevu u příležitosti výročí založení Československa řekl, že stejně tak jako Churchill byl vynikající pravicový politik, je Fico vynikající politik levicový. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti, covid, válka... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

19:50 Migranti, covid, válka... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

„Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sděl…