Slovenský premiér Fico zahájil předsednictví v EU ostrým vzkazem

02.07.2016 8:48

Slovenská republika už druhý den předsedá Evropské unii. Ať už měl Robert Fico jako premiér této země jakékoli plány na nadcházející půlrok, musí řešit především otázku odchodu Velké Británie z EU. Oponentům vzkázal, že jde o historický okamžik a Slovensko si ho nenechá nikým zkazit.

Slovenský premiér Fico zahájil předsednictví v EU ostrým vzkazem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

„Naše předsednictví je pro Slovensko mimořádnou událostí. Někteří lidé si to ale nechtějí uvědomit, chtějí to dokonce překazit. My si však této příležitosti vážíme. Chci poděkovat všem, kteří se na přípravě této události podíleli,“ napsal slovenský premiér Robert Fico na sociální síti Facebook.

Poslal tak vzkaz především opozici, která usiluje o odvolání Ficova ministra vnitra Roberta Kaliňáka kvůli jeho možnému propojení se slovenským kontroverzním podnikatelem Ladislavem Bašternákem. Toho pravicová opozice podezírá z daňových úniků.

Fico na sociální síti Facebook kontroval, že Slovensko není špinavou a zkorumpovanou zemí, jak opozice naznačuje. Kdyby měli opoziční politici pravdu, evropští politici by jen těžko svolili ke konání Evropské rady o brexitu právě v Bratislavě. Běžně se tato jednání odehrávají v Bruselu. „Opozice ať se směje a škodí, jak chce. Nic jiného nedokáže. Tak ještě přecházet ze strany do strany, to jim jde nejlíp,“ poznamenal jízlivě slovenský premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…