Slušnej chlív. Babišův podraz. Rána mafii napojené na ambasádu USA, létá po internetu k poslednímu vývoji

11.06.2016 9:04

Petr Hájek se způsobem sobě vlastním vyjádřil ke kauze Roberta Šlachty. Podle jeho názoru zde dostala zásah chobotnice, která chce nepřípustně ovlivnit směřování státu. Tato chobotnice teď naštěstí prohrává, byť ještě není jasné, jak to nakonec dopadne. Svou roli jistě sehraje i prezident Miloš Zeman, který se podle Hájka opatrně přiklonil k Andreji Babišovi a zmíněné chobotnici, ale pak naštěstí odjel za hranice.

Slušnej chlív. Babišův podraz. Rána mafii napojené na ambasádu USA, létá po internetu k poslednímu vývoji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Robert Šlachta se rozhodl odejít do civilu, protože se mu nelíbí připravovaná reorganizace policie. Petr Hájek ji na serveru Protiproud.cz naopak přivítal. Slibuje totiž, že se policie znovu stane standardním bezpečnostním orgánem, a ne nástrojem politického boje. Před třemi roky jsme se mohli přesvědčit, že Robert Šlachta s podporou státních zástupců Lenky Bradáčové a Ivo Ištvana sesazují vládu. Podle Hájka se vše dělo s posvěcením americké ambasády v Praze, nebo ještě spíše na její přání. Hájek o tom nepochybuje.

Ostatně i expremiér Mirek Topolánek prozradil občanům, že v České republice uplatňuje svůj vliv americká CIA.

Teď prý sledujeme v přímém přenosu další pokus o rozložení vlády, ale prozatím je neúspěšný. Poděkovat za to můžeme ministru vnitra Milanu Chovancovi. „Chovanec a spol. rozehráli partii s nejvyššími sázkami, která je může stát všechno, protože CIA nad tím asi také jen tak nemávne rukou. To už by musel být v Bílém domě Donald Trump,“ poznamenává k tomu Hájek.

Celý text najdete zde.

Chovanec a spol. podle Hájka bojují proti chobotnici reprezentované právě americkou ambasádou, Lenkou Bradáčovou, Václavem Moravcem, Českou televizí a obecně vzato médii Zdeňka Bakaly. Protivládní puč, který tato chobotnice zorganizovala, vynesl k moci Andreje Babiše (ANO), proto se tento politik dnes tolik bije za Roberta Šlachtu. Aby nebylo pochyb o tom, kde Babiš stojí, Hájek připomíná jeho kontakty s americkým velvyslancem Andrewem Schapirem.

„Zcela nakonec připomeňme posledního z hráčů, pro nějž ‚bitva o policii‘ může mít fatální dopad – prezidenta Miloše Zemana. Když kauza vypukla, stačil se ještě opatrně přiklonit na Babišovu stranu – a pak měl to štěstí, že právě odjel na zahraniční cestu. Něco říci ale brzy bude muset. A je ve vrcholně složité situaci. Pokud Babiš nyní prohraje, Zemanova zatím skvěle rozehraná partie pro znovuzvolení může dostat pořádnou trhlinu,“ varuje Hájek.

Sledujeme podraz čtvrtstoletí, nebo se snad ministr Chovanec zbláznil?

Komentátor týdeníku Euro Pavel Páral k tomu dodává, že majitel Agrofertu, ministr financí a šéf hnutí ANO provedl „podraz čtvrtstoletí“, jehož cílem je totálně zničit ČSSD. Jinak si nelze Babišův urputný boj o končícího plukovníka Roberta Šlachtu vysvětlit. Sociální demokracie se díky ostré politizaci reorganizace policie ze strany hnutí ANO ocitla pod tlakem. Má na výběr ze dvou zel. Buď premiér Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec (oba ČSSD) „uznají“, že chtěli potopit hodného Roberta Šlachtu, čímž pomohli zločincům, nebo toto nařčení popřou, ale Babiš je z toho stejně obviní. Soudy sice v budoucnu vůbec nic nedokážou, ale to už bude jedno.

„Volební preference ČSSD se zhroutí k deseti procentům a začne dohadování o nových volbách, které nikdo kromě Babiše nebude chtít, ale demokratické strany budou mít jen dvě možnosti. Nové volby, v nichž ANO dramaticky vyhraje, nebo se spolehnout na rozhodnutí prezidenta Zemana, který jde Babišovi evidentně na ruku. Nakonec už před pár týdny šli mezi lidmi blízkými Andrejovi řeči o tom, že šéf bude do roka premiérem. A jinak, než že o vítězi voleb rozhodnou státní zástupci, se to určitě nestane. Prostě podraz čtvrtstoletí,“ shrnuje situaci Páral.

Analytik Štěpán Kotrba zašel v hodnocení situace ještě dál. Už v pátek na sociální síti Facebook naznačoval, že možná dozrál čas na vyhlášení stanného práva. „No, tak hysteričtí obránci ‚elitních‘ policistů se snad v noci vyspí a ráno už budou střízliví. Dnes se ale ukázalo propojení státních zástupců a policajtů, odtud plynoucí únik do médií (některých), obsazených spřátelenými policajtonovináři... Slušnej chlív. Pomalu na vyhlášení stanného práva,“ vyjádřil svůj názor.

Ne každý však s názory pánů Hájka, Párala či Kotrby souhlasí. Ekonom Patrik Nacher, jenž je od roku 2014 také zastupitelem hlavního města Prahy za hnutí ANO, to vidí trochu jinak. Domnívá se totiž, že se ministr vnitra Chovanec asi zbláznil. „Ten Chovanec se snad zbláznil. Komu vyhovuje, že Šlachta po 25 letech u policie odchází? Nechápu. Jindy socani nic akčního neudělají a vymlouvají se tu na odbory, tu na EU, tu na koncepční přístup. A najednou je jeden z nich činorodý až hrůza,“ vyjádřil se zastupitel zvolený za hnutí ANO taktéž na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…