Šmarda a opuštěné logo: Mě už to nebavilo vysvětlovat

30.06.2023 11:40

MONITORING Jak ve vládě, tak v opozici sedí podvodníci. I Babiš je podvodník. Tak pravil předseda sociální demokracie. A hned vysvětlil, proč je podle něj podvodníkem i Andrej Babiš. Nešetřil však ani vládu pětikoalice, když její vládní uvažování popsal jako snahu zdaňovat ty, kterým vládnete a šetřit ty, kterým sloužíte.

Šmarda a opuštěné logo: Mě už to nebavilo vysvětlovat
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

Předseda sociální demokracie Michal Šmarda v rozhovoru pro Reflex.cz vysvětlil, proč sáhl ke změně značky a opustil logo a zkratku ČSSD. „Každá organizace, která je starší sta let, tak má za sebou spoustu úspěchů, ale také spoustu chyb. A mě nebaví pořád dokola vysvětlovat opoziční smlouvu, pořád vysvětlovat, co dělali sociální demokraté někdy v 90. letech, a tak podobně,“ vysvětloval Šmarda

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26116 lidí
To nejlepší v SOCDEM je podle Šmardy obhajoba práv lidí. A to, že se teď Babiš tváří, že právě on hájí práva lidí, tak je to podle předsedy soc. dem. selhání sociální demokracie. Pro stanu prý bude složité přesvědčit lidi, že už své chyby nebude opakovat a skutečně bude hájit práva lidí.

V této věci mohou podle Šmardy stavět na komunálních politicích, kteří mají respekt u svých sousedů a když už má člověk respekt u sousedů, dá se předpokládat, že si vybuduje respekt ve svém městě, potažmo ve svém kraji. Současně se soc. dem. musí chovat seriózně a pokusit se získat důvěru zpět. Věří, že lidé prohlédnou, že Babiš neříká pravdu, když tvrdí, že můžeme zachovat služby státu na vysoké úrovni a současně platit nízké daně. Podle Šmardy toto tvrzení není nic jiného než podvod. Tento podvod má podle Šmardy v mysli Babiš, ale i vládní politici, pročež podle předsedy SOCDEM platí, že dnes podvodníci sedí jak ve vládě, tak v opozici.

„Vláda opět přichází s jednoduchou filozofií. Mnohem lépe se zdaňuje ten, komu vládnete, než ten, komu sloužíte,“ poznamenal Šmarda s tím, že velké nadnárodní firmy, ať už energetické či zbrojařské, na aktuální krizi mohutně vydělávají. A lidé to vidí a roste jejich nespokojenost, protože těm lidem současně rostou ceny potravin. A pokud se tohle nezmění, tak lidé nebudou mít pocit, že ten systém je spravedlivý, že je tu ten stát od toho, že jim má sloužit a to nakonec povede i k ohrožení demokracie jako takové,“ varoval Šmarda.

Vládě pětikoalice zasadil ještě jednu ránu.

„Ve chvíli, kdyby se měl sociální demokrat hrbit a lézt po kolenou, tak v tu chvíli nemá vstupovat do vlády a má jít do opozice. Takhle se má chovat seriózní politická strana,“ pravil Šmarda.  

Konstatoval, že šetřit musí i stát na vlastním provozu a to tak, že zdigitalizuje řadu agend, sloučí některá pracovní místa, a tím ušetří. Já jsem přesvědčen, že ta reforma je možná, je možné ušetřit, ale je třeba to udělat promyšleně. „Jednu třetina lze získat úsporami, ale dvě třetiny je třeba získat vyšším výběrem na daních,“ upozornil Šmarda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takže podle pana Šmardy jsou všichni lumpové,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseyehla , 30.06.2023 13:47:41
jen jeho parta křiváků a podrazáků prozřela a myslí to s národem úplně nejlíp. Takže je třeba je pustit ke korytům a to se pak budeme mít, co? Těm zmetkům by stejně už nikdo nevěřil, jsou prolhaní jak Piráti, křiví jak ODS, bezpáteřní jak KDU-ČSL a šmejdi podobní jako TOP-09.... Lidi se jim pohrnou? No., asi ne, Šmardo, zabalte to, zničili jste kdysi fungující stranu....do mrtě, definitivně, změnou loga a názvu to nedohoníš...

|  6 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…