Šmejd, vyjádřil se o Trumpovi Tomasz Peszynski

09.11.2016 17:20

Obsáhle komentoval výsledek amerických prezidentských voleb na sociální síti aktivista Tomasz Peszynski.

Šmejd, vyjádřil se o Trumpovi Tomasz Peszynski
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Na svém facebookovém profilu nejprve napsal, že i kdyby se Trump najednou změnil, „je to tak odporný člověk, že to, že znesvětí svou přítomností Bílý dům, je ostuda nejen USA, ale celého lidstva“. „Nemůžu se na něj ani podívat, jak je odporný,“ dodal.

Později napsal, že věří tomu, že se obrodí Evropa. „Že se vrátí k heslu "volnost, rovnost, bratrství", na kterém je postavena. A proto teď nesmíme brečet a nesmíme to vzdát a říkat, že to nemá cenu..

Naopak teď to má tu největší cenu! Právě teď, teď je ta chvíle.. Už to za nás nikdo neudělá.. Amerika nás nezachrání.. Zachráníme se jen my. Hodili nás do vody, tak plavme..,“ vyzval.

Poslal také varování na Pražský hrad: „Mistru Ovčáčkovi, který se rozplývá nad vítězstvím Trumpa bych rád připomněl, že na tom, že se svým šéfem naštvali celou zem se nic nezměnilo.. že se proti nim bude dál demonstrovat a chtěl bych jim slíbit, že jejich euforie nebude trvat déle než 8 dní,“ uvedl.

O něco později napsal, že doufá, že se Evropa ze šoku co nejrychleji vzpamatuje a začne něco dělat. Ještě o trochu později dodal „Doufám, že se Německo ze šoku co nejrychleji vzpamatuje a začne něco dělat“.

Pak napsal: „Evropa se musí začít starat o sebe, bít se za svobodu.“

Následoval příspěvek o jediném slovu: „Trumpokalypsa.“

Svěřil se s tím, že věří v Evropu a v Německo. „Ale představte si tu takové absurdní sci-fi: Rusko, USA, Británie, Francie opět stojí proti Německu.. potřetí v dějinách.. Ale za úplně jiné morální polarizace..to sou paradoxy,“ uvedl.

A podobně, jako se léčí arachnofobie (chorobný strach z pavouků), prý začal léčit svou trumpofobii. „Přepínám na chvilku TV program a zkusím si na něj v malých dávkách zvykat.. Bohužel je to třeba.. tak nějak se před ním další 4 roky neschováme..Pro léčbu Trumpofobie doporučuji třeba tu část jeho vítězné řeči, kde děkuje svým spolupracovníkům, tam je docela lidský a milý..,“ napsal Peszynski.

Napsal také, že reakcí Česka na volby v USA by mělo být razantní navýšení výdajů na obranu a výstavba armády v polském stylu. „Nepotřebujeme četníky, co budou hlídat ostnatý drát v Maďarsku. Potřebujeme tanky, děla, stíhačky a vrtulníky, rakety a bomby,“ uvedl s tím, že bychom měli budovat teritoriální obranu jako v Polsku. A to i za cenu odvodů.

Později reagoval na jeden z výroků budoucího amerického viceprezidenta: „Takže teď u nás bude ten radar jak sliboval Pence?“

Opět o něco později pak připsal: „Zeman pozval Trumpa do ČR.. fajn.. myslel jsem že budeme protestovat proti Putinovi.. neva.. šmejd jako šmejd.“

Nakonec se zamyslel nad druhou světovou válkou a současností: „Říkáte si Hitler.. to bylo špatný miliony mrtvých.. ale měli jsme Ameriku. Bolševici, to bylo špatný.. atomovky.. války.. ale měli jsme Ameriku.

Teď máme nácky i bolševiky a o Ameriku jsme přišli.. Přestože nehrozí konec světa ani desítky milionu mrtvých, jsme na tom zdaleka nejhůře,“ posteskl si závěrem.

Celé znění příspěvků Tomasze Peszynského na jeho facebookovém profilu:

I kdyby se Trump najednou změnil, je to tak odporný člověk, že to, že znesvětí svou přítomností Bílý dům je ostuda nejen USA, ale celého lidstva.. Nemůžu se na něj ani podívat, jak je odporný..

Podívejte se.. stejně jako je utopie konečné vítězství dobra..obrázky ze Strážné věže, jak si lev veselé skotačí s antilopami, tak stejně nesmyslné je věřit v trvalé a konečné vítězství zla..

Dokud se budou střídat dny a noci..

Věřím v to, že lidé do dobro v sobě mají..

Podívejte se, že Čechy dostala do ulic až souboj nejhrubší populismu a jednoduché nenávisti s chimérickou až naivní představou o svobodném Tibetu. Všimněte si, jak se zaplnilo náměstí kvůli věcem jako je svoboda, slušnost, víra.. Ničeho s toho se nenajíte.. Ale prostě byly překročeny jisté hranice. Nedá se štvát lidi donekonečna, jednou řeknou dost..

Všechno je to jen otázka hranice, kam až ONI mohou zajít aby nás ovládali a štvali a někteří byli s nimi a jiní si to nechali líbit.. Tak je to všude na světě..

Je to jen otázka ceny, kterou za to zaplatíme než se vzpamatujeme..

Proto věřím v lidi.. A teď když se nemusím zabývat Amerikou, věřím tomu, že se obrodí Evropa..Že se vrátí k heslu "volnost, rovnost, bratrství" na kterém je postavena

A proto teď nesmíme brečet a nesmíme to vzdát a říkat, že to nemá cenu..

Naopak teď to má tu největší cenu! Právě teď, teď je ta chvíle.. Už to za nás nikdo neudělá.. Amerika nás nezachrání.. Zach raníme se jen my..

Hodili nás do vody, tak plavme..

Mistru Ovčáčkovi, který se rozplývá nad vítězstvím Trumpa bych rád připomněl, že na tom, že se se svým šéfem naštvali celou zem se nic nezměnilo.. že se proti nim bude dál demonstrovat a chtěl bych jim slíbit, že jejich euforie nebude trvat déle než 8 dní..

S jakou hrůzou se tedy musí na ty stejné záběry ve středu ráno dívat teprve lidé žijící třeba v pobaltských státech, nebo na Putinem beztak krvavě rozkrájené Ukrajině?

Doufám, že se evropa ze šoku co nejrychleji vzpamatuje a začne něco dělat..

Doufám, že se Německo ze šoku co nejrychleji vzpamatuje a začne něco dělat..

ANO ANO ANO ANO ANO a ještě jednou ANO:

Evropa se musí začít starat o sebe, bít se za svobodu

Trumpokalypsa

Věřím v Evropu, věřím také v Německo..

... ale představte si tu takové absurdní sci-fi: Rusko, USA, Británie, Francie opět stojí proti Německu.. potřetí v dějinách.. Ale za úplně jiné morální polarizace..to sou paradoxy..

Víte jak se lečí arachnofobie.. Dávate si obrázky pavouku, na chvíli a zvykáte si na ně..

Začal sem s léčbou mé Trumpofobie.. přepínám na chvilku TV program a zkusím si na něj v malých dávkách zvykat.. Bohužel je to třeba.. tak nějak se před ním další 4 roky neschováme..

Pro léčbu Trumpofobie doporučuji třeba tu část jeho vítězné řeči, kde děkuje svám spolupracovníkům, tam je docela lidský a milý.. Tedy jak na Trumpa..

Pristihl sem se ze doufam ze Trump prijemne prekvapi a ze se ukaze ze ve sve touze po moci sve volice podvedl...Ze se moralne vyda cestou zemana i kdyz politicky spravne...ale je to jen predstava..zadny racinalni zaklad to nema...

Reakci Ceska na volby v USA by melo byt razantni navyseni vydaju na obranu a vystavba armady v polskem stylu...Nepotrebujeme cetniky co budou hlidat ostnaty drat v Madarsku..potrebujeme tanky dela stihacky a vrtulniky..rakety a bomby..

Meli bychom.budovat i teritorialnidomobranu jako v Polsku..Nemuzeme najet na Svycarsky model ale muzeme vytvorit model kombinovany jako Polaci..i za cenu odvodu..

Meli bychomto to pozadovat...Ale nedelam si iluze o Sobotkovi ani Babisovi..Ale obcane by to meli chapat..meli by to pozadovat hned..A prihlednout k tomu u voleb..

Takze ted u nas bude ten radar jak sliboval Pence?

Zeman pozval Trumpa do CR..fajn..myslel sem ze budem.protestovat proti Putinovi..neva..smejd jako smejd

příznivce Putina, Zemana a Trumpa řadím do stejné kategorie lidí..A všechny vás zablokuju..

Říkáte si Hitler.. to bylo špatný miliony mrtvých.. ale měli jsme Ameriku

Bolevici, to bylo špatný.. atomovky.. války.. ale měli sme Ameriku

Teď máme nácky i bolševiky a o Ameriku jsme přišli.. Přestože nehrozí konec světa ani desítky milionu mrtvých, jsme na tom zdaleka nejhůře..

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…