Smrt důchodců po očkování? Žalují Peterkovou, popíračku covidu. Vše bylo úplně jinak

03.02.2021 7:54

Někdejší reportérka televize Nova Jana Peterková o sobě v časech koronavirové pandemie dává znovu a znovu vědět. Vymýšlí si, že je pandemie zneužívána k zakrytí hrozící invazi muslimů. A je, podle ní, zneužita jako záminka k ovládání obyvatelstva. Přišla dokonce s tvrzením, že po očkování v jedné z českých obcí - v Měšících - umírají senioři. A vedení obce došla trpělivost. Rozhodla se vyjevit pravdu a na Peterkovou podat trestní oznámení.

Smrt důchodců po očkování? Žalují Peterkovou, popíračku covidu. Vše bylo úplně jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Peterková

Jana Peterková se pasovala do role bojovnice za svobodu a zpochybňuje nebezpečnost koronaviru. Prezident České lékařské komory Milan Kubek, který opakovaně označuje virus za nebezpečný, je podle Peterkové psychopat, který straší lidí a je prý na každém z občanů, zda se jeho strašením nechá ovlivnit.

Anketa

Měl by být ministr Blatný odvolán?

16%
30%
hlasovalo: 10488 lidí

„Dennodenně lidi straší v TV Nova jako nejhorší šílenec a psychopat,“ poznamenala na adresu prezidenta ČLK Peterková.

„Každý svého štěstí strůjcem a život je jenom to, co ze života uděláme,“ konstatovala Peterková, která má pocit, že je lidstvo odsouzeno k zániku. „Nadvládu nad touto planetou převezme vir a lidstvo tak jako tak postupně zanikne,“ konstatovala.

Poté prohlásila, že je jen na lidech, zda budou o svou svobodu bojovat proti takovým, jak je premiér Andrej Babiš (ANO), exministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula a jim podobní.

Vedle toho Peterková tvrdí, že po očkování proti nemoci covid-19 umírají v obci Měšice senioři. Vycházela přitom z prohlášení bývalé zaměstnankyně pečovatelského domova pro seniory. Právě ta přišla s informací, že v pečovatelském domě docházelo k očkování, o které nestáli. A někteří po očkování údajně také zemřeli.

Měšice se proti těmto tvrzením rázně ohradily.

„Obec Měšice se kategoricky ohrazuje proti nepravdivým výrokům, které zaznívají na FB stránce Jany Peterkové. Paní Peterková ve video-příspěvku ze dne 29. 1. 2021 vede rozhovor s paní Václavou Vondráčkovou, bývalou zaměstnankyní Antonia senior services, s.r.o. (společnost, která vykonává pečovatelskou službu pro některé obyvatele pečovatelských bytů v Měšicích) a rovněž někdejší obyvatelkou jednoho z pečovatelských bytů. Paní Vondráčková ve své výpovědi ve videu uvádí nepravdivé informace o údajných úmrtích seniorů v objektu s pečovatelskými byty v Měšicích. Senioři měli údajně skonat následkem podání vakcíny proti koronaviru během první vlny pandemie. Tyto lživé informace paní Vondráčková opakuje v dalším video-rozhovoru na FB stránce paní Peterkové ze dne 31. 1. 2021,“ ohradilo se vedení obce.

„Jak ověřil starosta Měšic Martin Čacký u pana Jana Porubského, ředitele Antonia senior services, s.r.o., paní Vondráčková v této společnosti již od května 2020 nepracuje. Ve stejné době jí obec neprodloužila nájemní smlouvu pečovatelského bytu z důvodu nevhodného užívání zařízení bytu. Starosta Měšic rovněž potvrzuje, že očkování seniorů v pečovatelských bytech v Měšicích dosud neproběhlo z důvodu nedostatku vakcíny. Očkování bude probíhat ve spolupráci s Nemocnicí Neratovice pravděpodobně během února tohoto roku,“ lze se dočíst na webu obce.

Měšice proto připravují trestní oznámení na bývalou reportérku televize Nova Peterkovou a Václavu Vondráčkovou pro pomluvu a šíření poplašné zprávy.

Měšice leží ve Středočeském kraji. Žije zde asi 1800 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…