Sněmovna je přeplněná lékaři, stěžuje si Polčák

18.05.2013 10:51

Podle prvního místopředsedy strany Starostů a nezávislých Stanislava Polčáka je hlavním kamenem úrazu Poslanecké sněmovny její profesní nevyváženost. Místo tolik potřebných právníků je podle Polčáka ve sněmovně přemíra lékařů.

Sněmovna je přeplněná lékaři, stěžuje si Polčák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

"Lékařská profese je ve společnosti nejvíce ceněna, a z toho důvodu dochází k významnému preferování osob, jež jsou umístěny třeba na nevolitelné pozici, ale mají ten správný titul," tvrdí Polčák v rozhovoru pro server Ceskapozice.cz. Sám Polčák je právník a podle něj by mělo stejnou funkci zastávat více zákonodárců - ti přece vymýšlí a schvalují zákony. "Nemyslím si, že obecně volba lékaře je zárukou zvolení kvalitního poslance," dodává s tím, že nechce způsobovat mezi profesemi rozbroje, lidé by se ale podle něj při volbě neměli rozhodovat podle titulu před jménem.

"Přikláním se k tomu, co říká jedna nejmenovaná soudkyně: Lékař v nemocnici prospívá, za zdmi nemocnice škodí," dodává dokonce. Podle Polčáka pak chtějí všichni lékaři do zdravotního výboru. I ten má ale své limity. "Když máte ve sněmovně takové kvantum lékařů, tak vyvstává problém, že zdravotní výbor není nafukovací. I když se už nafoukl do neuvěřitelných rozměrů," varuje Polčák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…