Sněmovna probere podezření kolem dálničního mýtného. Vystoupí Faltýnek

14.03.2019 6:06

Poslanci by se dnes měli zabývat podezřeními z ovlivňování tendru na výběr dálničního mýta, Sněmovna probere podezření kolem dálničního mýtného. Vystoupí Faltýnek.

Sněmovna probere podezření kolem dálničního mýtného. Vystoupí Faltýnek
Foto: Hans Štembera
Popisek: V případu figuruje první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek

V případu figuruje i předseda poslanců vládního hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, jenž chce ve Sněmovně svou roli popsat. Na programu jsou také pravidelné interpelace na členy vlády.

Na debatu o mýtném budou mít poslanci dvě hodiny. Policie kvůli ovlivňování zakázek zasahovala před týdnem na několika místech, mimo jiné na antimonopolním úřadu, v sídle firmy Kapsch a u Faltýnka v bytě. Nikoho neobvinila. Server Novinky.cz napsal, že policie podezírá předsedu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje a ředitele české pobočky firmy Kapsch Karla Feixe z korupce. Faltýnek s oběma muži jednal.

Na dnešním programu jsou také výroční zprávy České televize za léta 2016 a 2017, jejichž projednávání poslanci nedokončili na minulé schůzi. Je možné, že dnes se k nim v souvislosti s debatou o kauze mýtné nedostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…