Sobotka i Chovanec získali nominace v Ústeckém kraji

17.12.2016 17:27

Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka získal další nominaci na březnový sjezd strany. Za předsedu ho nadále chtějí i v Ústeckém kraji. Rozhodli o tom delegáti dnešní krajské konference, která se konala v Teplicích. Na místo statutárního místopředsedy podporují krajští sociální demokraté ministra vnitra Milana Chovance. ČTK to řekl předseda krajské ČSSD Miroslav Andrt.

Sobotka i Chovanec získali nominace v Ústeckém kraji
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tamní ČSSD má i svého kandidáta na řadového místopředsedu, stal se jím poslanec Jaroslav Foldyna.

„Bylo to prakticky jednomyslné, nikdo nebyl proti, zdrželi se asi jen dva tři lidé,“ přiblížil ČTK Andrt výsledky hlasování. Krajská ČSSD vyšle na sjezdu do boje o post řadového místopředsedy poslance Foldynu. Podle Andrta by mohl přinést do vedení ČSSD oživení. „Nejlépe adresuje problémy Ústeckého kraje coby strukturálně postiženého regionu právě on. Má poměrně dobrý tah na branku v tom jít po příčinách problémů a společně potom máme možnost něco změnit," vysvětlil Andrt.

Nikdo jiný nominaci na místo řadového místopředsedy od ČSSD v Ústeckém kraji nezískal. „Myslíme si, že by bylo košer, aby doběhlo kolečko krajských konferencí, mohou se ještě objevit nějaké jiné zajímavé osobnosti, o kterých by se mělo diskutovat. A my jsme připraveni bavit se o nějaké podpoře třeba širšího týmu pana předsedy. A určitě budeme usilovat o to, aby se tam objevil náš kandidát z Ústeckého kraje,“ dodal Andrt.

Sobotka má zatím podporu všech krajů, které dosud konference uspořádaly. Stejně úspěšný je obhájce funkce prvního místopředsedy – ministr vnitra Milan Chovanec. Toho na březnovém sjezdu v Brně vyzve k souboji poslanec a kritik současného vedení ČSSD Jeroným Tejc.

Delegáti zároveň potvrdili Andrta na pozici krajského předsedy. Politik z Litoměřicka, který je nově radním Ústeckého kraje, vedl krajskou ČSSD už v uplynulých dvou letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…