Sobotka informoval vedení ČSSD o schůzce se Zemanem, o ministrech prý na Hradě nemluvili

06.01.2014 11:02

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec uvedl po zasedání grémia strany, že prezident s předsedou sociálních demokratů na své poslední schůzce nediskutovali o jednotlivých jménech ze seznamu navrhovaných ministrů. Novinky.cz také uvádějí, že Chovanec vysloveně nepotvrdil, že by jejich další schůzka na Hradě byla ještě v pondělí.

Sobotka informoval vedení ČSSD o schůzce se Zemanem, o ministrech prý na Hradě nemluvili
Foto: Archiv MCh
Popisek: Hejtman Milan Chovanec

Dnes se sešlo Grémium ČSSD a Bohuslav Sobotka na něm vedení strany informoval o páteční schůzce u prezidenta Miloše Zemana. Místopředseda ČSSD Milan Chovanec prohlásil, že prezident s předsedou strany nediskutoval o jednotlivých kandidátech na ministry.

„Dozvěděli jsme se, že to bylo poměrně korektní jednání a diskuse o jménech nebyla,“ citují Novinky.cz Milana Chovance.

Reakce Miloše Zemana na jména jednotlivých ministrů se netrpělivě očekává. Předpokládá se totiž, že se vůči některým rázně vymezí. Mohl by mezi nimi být například Lubomír Zaorálek (ČSSD), který má nakročeno na Ministerstvo zahraničních věcí nebo Martin Stropnický (ANO), o kterém Zeman už dříve řekl, že pro resort obrany není odborníkem.

Bylo avizováno, že dnes ve 14 hodin bude podepsána koaliční smlouva. Chovanec také řekl: „Pak nic nebrání tomu, aby předsedové stran jeli za prezidentem.“ Nicméně prý nepotvrdil, že by schůzka na Hradě byla ještě v pondělí.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …