Sobotka kritizuje prezidenta za využití soukromého letadla na let z Číny, vše prý pokazil

30.10.2014 12:15

Návrat prezidenta Miloše Zemana z Číny letadlem pronajatým společnostmi PPF a J&T považuje premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) za politickou chybu. Sobotka dnes Radiožurnálu řekl, že Zeman tak zbytečně poškodil jinak dobrý obrázek o své návštěvě Číny. Hrad odůvodnil Zemanův let soukromým letadlem úsporou času a prezident se tak mohl účastnit v úterý jmenování nových generálů u příležitosti státního svátku 28. října.

Sobotka kritizuje prezidenta za využití soukromého letadla na let z Číny, vše prý pokazil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka byl hostem Otázek Václava Moravce

„Prezident, vrcholný státník, by měl dbát na prestiž svého úřadu a na zahraniční cesty by měl cestovat vládním letadlem. A také by se z nich měl vládním letadlem vracet," řekl Sobotka.

Zeman cestou v soukromém letadle ušetřil dvě hodiny času, na rozdíl od vládního speciálu totiž letělo bez mezipřistání. Podle mluvčího PPF Radka Stavěla prezident využil volné kapacity v jednorázově pronajatém letadle, určeném k přepravě zástupců PPF a J&T, kteří se zúčastnili podnikatelského doprovodu prezidenta.

Jde i o bezpečnost

Majitel PPF, miliardář Petr Kellner, se Zemanem navštívil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, J&T zase během návštěvy uzavřela smlouvu s čínskou firmou CEFC.

Podle politologů není ale obvyklé, aby hlavy států cestovaly soukromým letadlem, problematické by totiž mohlo být především zajištění jejich bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…