Sobotka s Prachařem se dnes sejdou s hejtmany

12.09.2014 6:33

Státní rozpočet pro rok 2015 a financování regionální železniční dopravy a dopravní infrastruktury budou dnes na zámku v Židlochovicích na Brněnsku hlavní témata jednání mezi hejtmany a předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a ministrem dopravy Antonínem Prachařem (ANO). Hejtmani budou také debatovat o dopadech sankcí proti Rusku.

Sobotka s Prachařem se dnes sejdou s hejtmany
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hejtmani budou s Prachařem hovořit o financování regionální železniční dopravy v roce 2015 i v letech následujících, ale také o financování dopravní infrastruktury v příštím roce a o penězích jak na páteřní komunikace ve vlastnictví státu, tak na krajské silnice II. a III. třídy. Dalším tématem Asociace krajů bude využití peněz z evropských fondů na financování dopravních staveb v letech 2014 až 2020. 

Hejtmani se setkají i s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým nebo s předsedou Českomoravské komory odborových svazů Josefem Středulou. Bavit se budou o fungování krajských tripartit, budoucí podobě středního školství, a to zejména odborného a technického, ale také proberou otázku sankcí vůči Rusku a jejich dopadů na ekonomiku a nezaměstnanost v regionech. 

O sankcích budou hejtmani jednat i s premiérem Sobotkou, s nímž prodiskutují dopady pro kraje v průmyslu, zemědělství, lázeňství a cestovním ruchu. Dále s předsedou vlády proberou konečnou verzi státního rozpočtu na příští rok i Státní fond dopravní infrastruktury. Asociace vyhodnotí, nakolik vláda akceptovala požadavky krajů a jak byly zapracovány do rozpočtu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…