Sobotka se bude na Slovensku věnovat budoucnosti Evropy

11.02.2014 20:36

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) předestře při čtvrteční návštěvě Slovenska spolu se svým tamním protějškem Robertem Ficem svou představu o budoucnosti Evropy. Setká se také s ministrem financí Peterem Kažimírem a předsedou slovenského Parlamentu Pavolem Paškou.

Sobotka se bude na Slovensku věnovat budoucnosti Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

ČTK o tom dnes informoval Úřad vlády. Sobotka na svou první oficiální zahraniční cestu ve funkci ministerského předsedy vyrazí z Prahy autem kolem 6:00, tak aby se v 9:30 mohl v Bratislavě setkat s Ficem, s nímž po dopolední tiskové konferenci po poledni vystoupí na Univerzitě Komenského na téma „Společně 10 roků v EU - jakou chceme Evropu?".

Odpoledne pak českého předsedu vlády čeká schůzka s ministrem financí Kažimírem. Věnovat se spolu mají mimo jiné registračním pokladnám a účtenkové loterii, které již na Slovensku fungují. Návštěvu Slovenska zakončí setkáním s Paškou. Zpátky do Česka by mohl vyrazit kolem páté hodiny.

Sobotka již dříve avizoval, že jeho první zahraniční cesta bude tradičně směřovat na Slovensko, nakonec se ale ještě předtím podíval do Maďarska, kde se na konci ledna zúčastnil mimořádného summitu zemí Visegrádské čtyřky (V4) k situaci na Ukrajině. Návštěva Slovenska bude nicméně podle Úřadu vlády jeho prvním oficiálním výjezdem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…