Sobotka si postavil nový vyjednávací tým. Bez Haška

30.10.2013 18:30

Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec a Alena Gajdůšková. A samozřejmě v čele výjednávacího týmu má stát Bohuslav Sobotka. Předseda ČSSD den před jednáním gremia strany, které by mělo odhlasovat novou skupinu zástupců, kteří budou vyjednávat o budoucí koalici, vypustil nominanty za členy týmu.

Sobotka si postavil nový vyjednávací tým. Bez Haška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka se svými přívrženci

Podle Deníku, který s informací o nové sestavě vyjednávacího týmu přišel, by měl být v týmu místopředseda ČSSD a plzeňský hejtman Milan Chovanec, který jako jediný otevřeně přiznal, že byl na prezidentské schůzce v Lánech. Plzeňský hejtman vzal také zpátky svůj podpis pod výzvou k rezignaci Bohuslava Sobotky a rezolutně prohlásil, že za podobu volební kampaně nesl odpovědnost on, nikoliv předseda Sobotka. „Strana trpí rozdělením na dva tábory od roku 2011, katarze musí přijít. Odpovědnost za iracionální jednání na předsednictvu bude přijata. To hlasování bylo nešťastné," pronesl Chovanec.

Ten také pro Deník uvedl, že usnesení předsednictva je vývojem události „zkonzumované“, tedy neplatné.

„Ti, kdo lidem a členům vedení lhali, by měli odejít," uvedl na středeční demonstraci v Brně Bohuslav Sobotka na adresu Michala Haška, Zdeňka Škromacha a Jeronýma Tejce. Akce se konala na podporu Sobotky na postu předsedy ČSSD a zúčastnilo se jí zhruba pět set lidí.

Čtvrtou členkou týmu zřejmě bude místopředsedkyně Senátu a ČSSD Alena Gajdůšková, která ale své pověření nechtěla potvrdit. „Tuto informaci zatím nemám," sdělila Deníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…