Sobotka to zpackal, píše Erik Best

26.08.2014 13:02

Americký novinář dlouhodobě žijící v České republice Erik Best odhalil velký problém týkající se vnitrostranického referenda ČSSD. Ani jedna ze tří otázek, ke které se měli členové sociální demokraté vyjádřit, neměla správně projít, jelikož kolonku ANO nezakřížkoval dostatečný počet hlasujících. Píše se to prý v Řádu ČSSD, který definoval současný šéf strany Bohuslav Sobotka.

Sobotka to zpackal, píše Erik Best
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Anketa

Který český premiér byl nejlepší?

16%
56%
2%
5%
12%
1%
2%
1%
2%
hlasovalo: 17467 lidí

„Bohuslav Sobotka má veliký, veliký problém a celou svou letní dovolenou mohl trávit přemýšlením, jak se dostane ze šlamastyky, kterou způsobil. Tři otázky, které předložil ve vnitrostranickém referendu ČSSD, neprošly a Sobotka tak v tomto ohledu klame svoji stranu i veřejnost,“ začíná Best svůj krátký komentář na serveru fsfinalword.cz.

V Řádu vnitrostranického referenda ČSSD se totiž píše, že rozhodnutí v korespondenčním referendu je přijato, pokud se pro něj vysloví nadpoloviční většina hlasujících, přičemž „hlasující“ je definován jako řádný člen ČSSD.  

Sociální demokracie měla údajně v době konání referenda 22 577 řádných členů, takže aby bod referenda prošel, muselo pro něj hlasovat 11 289 hlasujících. Jenže to se nestalo. Otázka s největším počtem hlasů obdržela pouze 7 995 hlasů.

Podle Besta tak neměla projít ani jedna ze tří otázek. „Sobotka se nejspíš bude pokoušet argumentovat tím, že výraz hlasující má dva významy – oprávnění hlasující a skuteční hlasující. Nesmysl. Toto slovo má pouze jeden význam a právě Sobotka ho jako výhradní autor řádu definoval,“ uzavírá Best.

Celý text k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…