Sobotka varuje: Další sankce chování Ruska nezmění

13.09.2014 11:51

"Stupňování hospodářských sankcí vůči Rusku nebude mít vliv na změnu jeho politického chování k Ukrajině." Prohlásil to dnes předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka na zasedání ústředního výkonného výboru ČSSD.

Sobotka varuje: Další sankce chování Ruska nezmění
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Jsem přesvědčen o tom, že eskalace hospodářských sankcí není řešení. Nepochybně to zhorší hospodářskou situaci v Rusku, ale nebude to mít vliv na změnu politického chování Ruska vůči Ukrajině," řekl Sobotka za potlesku přítomných.

Zdůraznil také nutnost jednotného postupu EU vůči Rusku, stejně jako potřebu zabránit vzniku nové železné opony na východě Ukrajiny. "EU i USA musí s Ruskem udržet politický dialog," poznamenal.

EU začala v pátek kvůli ukrajinské krizi a ruskému podílu na ní uplatňovat přísnější protiruské sankce. Sobotka se již dříve vyslovil pro odklad zavedení těchto sankcí v závislosti na tom, jak se bude dodržovat příměří na východní Ukrajině. Premiéra za jeho postoj k sankcím kritizovali představitelé opozičních TOP 09 a ODS, kteří kvůli tomu iniciovali mimořádnou schůzi sněmovny. Ta se uskutečnila ve středu, po dlouhé diskusi ale nebyla dokončena.


 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…