Sobotko, vládní krizi jsi prohrál. Zeman tě nechal vycukat a dorazil to Kajínkem, hodnotí Zahradil

24.05.2017 8:25

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se na svém facebookovém profilu rozepsal o dle jeho slov hubeném „vítězství“ premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), jež se dnes mění v porážku.

Sobotko, vládní krizi jsi prohrál. Zeman tě nechal vycukat a dorazil to Kajínkem, hodnotí Zahradil
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil na kongresu ODS

„Napřed se Sobotka blamoval podáním a opětným zpětvzetím vlastní demise. Do této situace jej sice vmanévroval Zeman, ale působilo to zmateně a trochu směšně. Vzápětí se zvedla v části veřejnosti vlna nesouhlasu se Zemanem, která našla vyjádření v několika demonstracích. Ty však byly mnohem více motivovány osobní neláskou k Zemanovi a Babišovi než podporou Sobotky. Ostatně drtivá většina účastníků demonstrací rozhodně nepatřila k voličům ČSSD,“ poznamenává Zahradil. Podle jeho slov pak Sobotka o jejich sympatie definitivně přišel tím, že Babišovi kývl na obsazení rezortu Ministerstva financí poslancem ANO Ivanem Pilným. „Ten se dá se vším všudy považovat za Babišovu prodlouženou ruku,“ řekl.

„Babiš se naopak nechoval vůbec hloupě, když mu premiér v náhlém záchvatu 'mužnosti' odmítl dva kandidáty, nezasekl se a přišel se třetím, kterého už odmítnout nešlo. Dosáhl tak svého,“ dodal Zahradil.

A Zeman nechal podle jeho slov premiéra „vycukat“. Napřed odjel do Číny s tím, ať si krizi vyřeší sami účastníci (což se i stalo). Pak Sobotku chvíli nechal vyhrožovat kompetenční žalobou (což samo o sobě působí trapně a žalobníčkovsky), a teď odvolává Babiše a jmenuje Pilného, aniž by dal Sobotkovi možnost s onou žalobou hrát dál nebo si vůbec něco dalšího odehrát. „Mediálně to navíc celé přebil milostí pro Kajínka. K. O. to sice nebylo, ale na body premiér s prezidentem prohrál,“ uzavřel Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Celý příspěvek Jana Zahradila: 

Hubené "vítězství" premiéra Sobotky se dneškem mění v porážku. Proč?
Napřed se Sobotka blamoval podáním a opětným zpětvzetím vlastní demise. Do této situace jej sice vmanévroval Zeman, ale působilo to zmateně a trochu směšně. Vzápětí se zvedla v části veřejnosti vlna nesouhlasu se Zemanem, která našla vyjádření v několika demonstracích - ty však byly mnohem více motivovány osobní neláskou k Zemanovi a Babišovi než podporou Sobotky. Ostatně drtivá většina účastníků demonstrací rozhodně nepatřila k voličům ČSSD. O jejich sympatie pak Sobotka definitivně přišel tím, že Babišovi kývl na Pilného, který se dá se vším všudy považovat za Babišovu prodlouženou ruku.
Babiš se naopak nechoval vůbec hloupě - když mu premiér v náhlém záchvatu "mužnosti" odmítl dva kandidáty, nezasekl se a přišel se třetím, kterého už odmítnout nešlo. Dosáhl tak svého.
A Zeman nechal premiéra "vycukat" - napřed odjel do Číny s tím, at´si krizi vyřeší sami účastníci (což se stalo), pak Sobotku chvíli nechal vyhrožovat kompetenční žalobou (což samo o sobě působí trapně a žalobníčkovsky) a ted´ odvolává Babiše a jmenuje Pilného, aniž by dal Sobotkovi možnost s onou žalobou hrát dál nebo si vůbec něco dalšího odehrát. Mediálně to navíc celé přebil milostí pro Kajínka.
K.O. to sice nebylo, ale na body premiér s prezidentem prohrál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…