Sobotku dělí dvě procenta od nejpopulárnějšího politika. A Miloš Zeman jej sleduje z dáli

03.06.2015 20:30

V minulých letech platívalo, že lidé za nejdůvěryhodnějšího politika považovali prezidenta republiky. Teď je tomu ale jinak. Důvěra v prezidenta Miloše Zemana kolísá a dnes je mezi představiteli státu až pátý v pořadí. Zato ministr financí Andrej Babiš (ANO) je první s 55 procenty a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) druhý s 53 procenty. Ukazuje to průzkum CVVM, který analyzoval důvěru občanů v politiky v květnu tohoto roku.

Sobotku dělí dvě procenta od nejpopulárnějšího politika. A Miloš Zeman jej sleduje z dáli
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

„Mezi nejvyššími  ústavními  představiteli státu jsou jako nejdůvěryhodnější hodnoceni Andrej  Babiš, kterému  důvěřuje  55 % českých  občanů, Bohuslav Sobotka (53 % důvěřujících), Pavel Rychetský (45 %), Martin Stropnický (44 %) a Miloš  Zeman (41 %). Ostatní ústavní činitelé  zařazení do výzkumu disponují důvěrou nižší než 40 %,“ píše CVVM.

Do průzkumu byli zařazeni prezident, ministři, předsedové parlamentních stran nebo právě předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský či guvernér České národní banky Miroslav Singer. Právě ten si v šetření stojí úplně nejhůř, důvěřuje mu jen osm procent lidí a skončil na sedmadvacátém místě.

Celý průzkum naleznete zde

Hned za prezidentem Zemanem na šestém místě je předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se 36 procenty a o jeden procentní bod za ním najdeme předsedu křesťanských demokratů Pavla Bělobrádka. Osmou pozici obsadil ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), za ním skončil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a desátý je ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, taktéž z ČSSD.

Z opačného konce stojí za pozornost např. umístění ministra pro životní prostředí Richarda Brabce, kterému na rozdíl od Singera důvěřuje 11 procent lidí, a ještě o jedno procento lépe je na tom ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…