Socialisté nadále jednají o prezidentovi. Na tajném místě

18.02.2012 7:47

Ukryti před novináři i veřejností se rozhodly špičky ČSSD rokovat o kandidátovi na prezidenta. Pozdvižení v minulých dnech vyvolal Dadiv Rath tím, když uvedl, že vhodným kandidátem na prezidenta by byl Jiří Dienstbier.

Socialisté nadále jednají o prezidentovi. Na tajném místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Špičky sociální demokracie pokračují v debatě o kandidátech pro přímou volbu prezidenta. Sešli se na utajovaném místě. Podle informací ČTK zasedají v Hnanicích na Znojemsku. Z jednání, které začalo v pátek, zatím nejsou známy žádné informace. S utajené místo objevila i MfD. Podle místopředsedy ČSSD Michala Haška by měl být nástupce Václava Klause levicový kandidát.

Ze zasedání definitivní jméno kandidáta patrně nevzejde. Oficiálně jde o první diskusi stranického grémia na toto téma, konečné rozhodnutí by mělo být na ústředním výkonném výboru.



V sociální demokracii se však o možných kandidátech hovoří už delší dobu. Mluví se o místopředsedovi ČSSD Jiřím Dienstbierovi a exšéfovi sociální demokracie Miloši Zemanovi, v úvahu přicházejí bývalý premiér Jan Fischer a ekonom Jan Švejnar. Fischer a Švejnar mají podle průzkumů zatím největší šanci vystřídat na Hradě Václava Klause.

Z parlamentních stran oznámila kandidáta jen TOP 09. Je jím stranický předseda, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…