Sociální karty soud nezastavil

10.07.2012 12:54

Obvodní soud pro Prahu 2 odmítl návrh Národní rady osob se zdravotním postižením na předběžné opatřeník zastavení projektu sKaret. Potvrdil to mluvčí soudu Zdeněk Douděra.

Sociální karty soud nezastavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása

To, že soud žádost odmítl, znamená, že nesplňovala některé formální požadavky. "Přesnější odůvodnění řekne sama rada," uvedl Douděra. Podobně soud postupoval i při minulém návrhu, zdravotně postižení totiž nesložili soudu kauci na případné pokrytí škod, které by jejich návrh mohl způsobit.

Budou obrovské problémy

Národní rada osob se zdravotním postižením požaduje, aby se příspěvky a dávky od státu neposílaly na kartu, ale dál složenkami jako dosud. Novinka, tedy sociální karta, mnohým zdravotně postiženým totiž nevyhovuje. Krása tvrdí, že se k penězům kvůli svému handicapu nemohou dostat. Na řešení problému se ale Krása s Drábkem nedohodli.

"Zhruba 100 tisíc příjemců dávek způsobí sKarta obrovské problémy, protože nemají možnost dostat se k bankomatu, nemohou platit kartou při nákupu. Jedinou možností je poštovní poukázka," tvrdí Krása.

Sociální karty neboli sKarty, na které se budou dávky vyplácet, začaly úřady práce vydávat od července. Peníze přijdou na účet k sKartě a handicapovaní si je mohou vybrat z bankomatu. S kartou se dá také platit. Peníze bude možné převést i na vlastní bankovní účet, a to na úřadu práce či bankomatem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…