Šokující výroky na akci ČSSD. Zvládli bychom 100 tisíc migrantů. Ať Chovanec odejde ze strany. Větší strach jde z Čechů. Demokracie ano, ale...

17.06.2016 7:55 | Zprávy

Česko by za jistých okolností mohlo přijmout 50 až 100 tisíc migrantů. Na akci ČSSD o migraci to řekl státní tajemník pro EU Tomáš Prouza. Před čtrnácti dny se v Lidovém domě uskutečnil seminář o uprchlické krizi. Pozvánky nebyly příliš zveřejňovány, šly nejspíš jen stranickou cestou mezi pražské organizace. Akce se účastnilo pouze asi třináct lidí, a padaly tam překvapivé výroky. Třeba z úst státního tajemníka pro EU Tomáše Prouzy nebo aktivistů a dobrovolníků, starajících se o migranty na Balkáně. ParlamentníListy.cz získaly nahrávku z celé akce a nejzajímavější pasáže vybírají.

Šokující výroky na akci ČSSD. Zvládli bychom 100 tisíc migrantů. Ať Chovanec odejde ze strany. Větší strach jde z Čechů. Demokracie ano, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Ve Steinerově sále Lidového domu se na konci května uskutečnil seminář „Uprchlická krize“. Akci pořádala Ústřední odborná komise ČSSD pro evropské záležitosti. Ve velkém sále příspěvky panelistů poslouchalo asi jen třináct lidí. Pozvánka nebyla šířena nijak veřejně, především vnitrostranickou cestou. Sice byla umístěna na webu ČSSD, tam si ji ale přečetlo pouze kolem šedesáti lidí.

Šlo tedy de facto o uzavřenou akci a nízký počet účastníků, většinou straníků, tak umožnil větší otevřenost v projevech ze strany panelistů. Do redakce ParlamentníchListů.cz se nyní dostala kompletní nahrávka ze semináře. Výběr toho nejzajímavějšího proto vybíráme.

Hlavím řečníkem byl státní tajemník pro EU Tomáš Prouza. Dále vystoupili aktivisté Jan Košák s Anežkou Poláškovou. „To jsou lidé, kteří dlouhodobě jezdí pomáhat do uprchlických táborů, jsou to dobrovolníci a problematikou uprchlictví a integrace cizinců se dlouhodobě zabývají,“ sděloval na úvod moderátor komorní akce Michal Pícl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…