Soud v JAR začne jednat o trestu pro Krejčíře

28.10.2015 6:59

Jihoafrický soud dnes začne jednat o výši trestu pro českého podnikatele Radovana Krejčíře, který byl v srpnu uznán vinným z únosu, pokusu o vraždu a pokusu o přechovávání drog. Na projednávání verdiktu si soud podle jihoafrického zpravodajského webu News24 vyhradil také 17. a 19. listopadu.

Soud v JAR začne jednat o trestu pro Krejčíře
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Soud už uznal Krejčíře vinným z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Jedná se o jeho první odsouzení v JAR, kde je obžalován v několika různých případech, v nichž jde mimo jiné o vraždy.

Jaký trest Čechovi nyní hrozí místní zdroje neuvedly. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl. Předem nedávno oznámil, že se proti očekávanému rozsudku odvolá.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Přesídlil tam ze Seychel, kam utekl o dva roky dříve před policejním vyšetřováním v Česku. V Jihoafrické republice, kde je spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován. Ve vlasti byl mezitím odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…