Soudkyně Wagnerová měla pravdu, reformy jsou šílené a asociální, píše Hanák

14.03.2012 11:39

Novinář Jiří Hanák napsal v deníku Právo, že v den, kdy by odešel premiér Petr Nečas (ODS), by zapálil děkovnou sváteční hromničku. Vláda ale setrvá ve funkci ještě další dva roky, kdy bude hospodařit pomocí škrtů a lidem se bude snižovat životní úroveň, důchodci budou živořit a postižení skomírat. Nečasova vláda nejspíš občany považuje za koně, který moc žere a je třeba ho to odnaučit.

Soudkyně Wagnerová měla pravdu, reformy jsou šílené a asociální, píše Hanák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas hovoří ke spolustraníkům

Premiér nedávno nevrle zamručel na ústavní soudkyni Elišku Wagnerovou, protože několik dní před svým odchodem z Ústavního soudu označila vládní reformy za šílené a asociální, zejména ve vztahu k seniorům a postiženým.

Ministr asociálních věcí Drábek chce seškrtat dávky o další tři miliardy

To se potvrdilo nedlouho poté, kdy oznámil „ministr asociální věcí Drábek, že hodlá seškrtat dávky o další tři miliardy. To už hraničí se sociálním darwinismem: ať přežijí jen ti silní; dědeček a babička, zvláště i nemocní, nám nemají co ujídat z chlebíčka.“

Hanák v deníku Právo připomíná, že se civilizační vyspělost pozná na schopnosti postarat se o staré a bezmocné. Nečasovu vládu ale tato myšlenka zřejmě neosvítila.

Po kritice Wagnerové se za Nečase postavil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), notorický odcházeč a zůstávač ve vládě kohokoliv. Prohlásil, že její kritika není na místě, protože je odbornicí na ústavní právo, nikoliv na hospodářství.  Steziolog

Kvalifikace ministrů? Průmyslu šéfuje anesteziolog

Hanák kvůli tomu poukazuje na odbornou kvalifikaci vládních ministrů: textilní inženýr Bendl z ministerstva zemědělství, anesteziolog Kuba coby ministr průmyslu, učitelka Hanáková z ministerstva kultury, zeměpisec Vondra, někdejší policista Kubice a technik z rožnovské Tesly Nečas.

Také odhalovač Radek John má co říct: buď bude zbídačen stát a dostaneme se na řeckou cestu, nebo se najdou rozumné škrty, abychom se nedostali do naprostého kolapsu. „Bůh odstraňuj jeho prostotu: zbídačením lidí k bohatému státu? Copak hladová kobyla lépe potáhne? A jsme my lidé na světě jen ku větší slávě vyrovnaného rozpočtu?“ ptá se Hanák v Právu.

Podle Hanáka už vláda Mirka Topolánka vyprázdnila státní kasu zavedením rovné daně a zrušením daňové progrese. Ministr Kalousek hospodaří nekonečnými škrty a bezuzdným zvyšováním DPH na všechno. Z vajíčka za pět korun brzy bude lahůdka pro důchodce.

Eliška Wagnerová pojmenovala počínání vlády a za to se jí bylo vyhubováno. Ale to nic nemění na pravdivosti jejích slov – šílené a asociální, uzavírá Hanák v Právu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…