Soudruh z Filipova kraje vychválil předsedu KSČM: Naše taktika dosahuje kýžených plodů

14.05.2016 11:10

Komunisté si dnes na svém sjezdu zvolí nového nebo staronového předsedu strany. V souvislosti s tím publikoval na webu Halonoviny.cz kandidát do jihočeského krajského zastupitelstva Radek Nejezchleb malé zamyšlení nad tím, čeho se KSČM v posledních čtyřech letech podařilo dosáhnout.

Soudruh z Filipova kraje vychválil předsedu KSČM: Naše taktika dosahuje kýžených plodů
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V krajských volbách roku 2012 dosáhla KSČM prý výtečných výsledků. Obhajovala 114 mandátů, nově jich získala 182, což bylo 20,44 procenta hlasů. Komunisté vyhráli ve dvou krajích – Karlovarském a Ústeckém, přičemž Oldřich Bubeníček se stal historicky prvním komunistickým hejtmanem. A nutno dodat, že se drží na předních příčkách popularity mezi hejtmany. V senátních volbách KSČM sice zastoupení v horní komoře nezískala, přesto její čtyři zástupci postoupili do druhého kola. Cenné bylo zejména vítězství Jiřího Dolejše v prvním kole v tradičně pravicové Praze.

V roce 2013 se uskutečnily předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Komunisté v nich dostali 14,91 procenta hlasů, čímž obsadili třetí příčku (v roce 2010 byla KSČM čtvrtá). Namísto 26 poslanců získali 33 zástupců ve sněmovně. Navíc se předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip stal místopředsedou Poslanecké sněmovny.

K největším úspěchům KSČM v tomto volebním období prý patří například zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví, kdy KSČM – podle svého volebního programu – podpořila vládní návrh. Kromě toho se strana výrazně podílela i na schválení letošního příspěvku 1 200 korun pro všechny důchodce.

Nejezchleb na závěr píše, že se domnívá, že současná taktika KSČM dosahuje kýžených plodů. Naznačuje tak podporu současnému vedení KSČM.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…