Soustřeďme se na lidská obydlí. Až pak je na řadě zoo, nabádá Chalupa

09.06.2013 21:51

Zoologická zahrada v Praze utrpěla povodněmi velké škody. Není jisté, jak bude fungovat její dolní část, kterou velká voda zničila podruhé za jedenáct let a stále ji nechrání hráze. Proti stavbě bariér se v neděli postavil ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Důležitější je podle něj zaměřit se nyní na domy.

Soustřeďme se na lidská obydlí. Až pak je na řadě zoo, nabádá Chalupa
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

Ačkoli ministr podle on-line deníku Týden.cz v Zoo Praha sponzoruje zvíře a na svých zahraničních cestách zahradu propaguje, výstavbu hrází kolem její zaplavené části by si rozmyslel. "Nejsem schopen posoudit, jaké škody tam vznikly, co je opravitelné a za jaké náklady. Jako pražský starosta jsem vždycky říkal, že každé opatření musí nejdřív směřovat na ochranu lidských obydlí," vysvětlil Chalupa.

Ostatní politici jsou smířlivější

Politici z pražského zastupitelstva jsou ale k zoo vstřícnější. Už v uplynulém týdnu naznačovali, že by si zahrada hráze kolem dolní části zasloužila. Ani přední pražští politici nebudou výstavbě hrází stát v cestě. Exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS) po kulminaci Vltavy oznámil, že se protipovodňové zábrany dočká i Troja, kde se zahrada nachází. V podobném duchu se vyjádřil i prozatímní primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09).

Chovatelé při letošních povodních díky své precizní práci a včasné evakuaci zachránili naprostou většinu zvířat. I tak voda v zoo letos napáchala škody až 160 milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…