Spekulace ministrovi nepřísluší, to je úloha novinářů, prohlásil v ČT Kalousek

28.11.2012 22:15

Alexandr Vondra (ODS) je již dvanáctým ministrem, který opustil kabinet premiéra Petra Nečase (ODS). Ministr financí Miroslav Kalousek je přesvědčen, že jejich vzájemná spolupráce byla hladká, i přes spory v kauze ProMoPro. Kauzu prověřoval Kalouskův tým zkrátka proto, že tak ze zákona musel učinit.

Spekulace ministrovi nepřísluší, to je úloha novinářů, prohlásil v ČT Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Byl Alexandr Vondra (ODS) dobrým ministrem obrany? Právě na tuto otázku odpovídal ve středečních Událostech, komentářích České televize ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který na obraně také působil, a to v devadesátých letech minulého století.

Nemám důvod spekulovat

"Pan ministr Vondra byl můj kolega, toto bylo jeho rozhodnutí a já mu mohu pouze poděkovat a popřát mu hodně štěstí v dalším působišti," prohlásil v úvodu Kalousek. Následně zdůraznil, že Vondra sám uvedl důvod vlastní rezignace, což měl být neúspěch v senátních volbách a Kalousek nemá důvod spekulovat, zda to bal skutečný důvod. Chápu, že úkolem novinářů je spekulovat, toto není úkolem kolegů z vlády," zdůraznil ministr.

Ke kauze ProMoPro poznamenal pouze tolik, že ministerstvo muselo tuto kauzu prověřit a údaje předat k dalšímu vyšetřování, což bylo učiněno a podle Kalouska je zvláštní, že tento případ je rozebírán dodnes.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…