Špidla, Teska Arnoštová, třeba i bývalý předseda lidovců. Kdo všechno by si na úřadech už měl balit?

28.11.2017 16:03

Vždy když se mění vláda, mění se i političtí náměstci a poradci, kteří nespadají pod služební zákon. Opozice, která zpravidla odchází od moci v této souvislosti pravidelně hovořila o „noci dlouhých nožů na ministerstvech“. Tentokrát se k obraznému zmasakrování náměstků chystá příští premiér Andrej Babiš (ANO). Židle se budou kývat pod členy a nominanty ČSSD a lidovců. Kdo všechno si sbalí kufry?

Špidla, Teska Arnoštová, třeba i bývalý předseda lidovců. Kdo všechno by si na úřadech už měl balit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Špidla

Server iHNed.cz přináší výčet náměstků a poradců ministrů, kteří by si měli rychle začít balit věci, protože pravděpodobně budou brzy bez práce. O práci velmi pravděpodobně přijde šéf poradců dosavadního premiéra Bohuslava Sobotky Vladimír Špidla. O práci velmi pravděpodobně přijde také ředitel odboru analýz na Úřadu vlády Michal Pícl nebo mluvčí vlády Martin Ayrer.

Celý článek naleznete zde.

O práci pravděpodobně přijde také Lucie Orgoníková, někdejší mluvčí vlády, která dnes působí pod vicepremiérem pro vědu a výzkum Pavlem Bělobrádkem. Nejde ale jen o ministerské posty. O práci by mohl přijít také např. Jan Kasal, někdejší předseda lidovců, který dnes působí v roli člena dozorčí rady České pošty. K dalším změnám by mohlo dojít ve Společnostech ČEZ, Lesy ČR, ČD Cargo a v dalších, kde působí nominanti ČSSD či KDU-ČSL.

Noc dlouhých nožů by se mohla týkat celkem asi tří desítek lidí. Najdeme mezi nimi pravděpodobně i členku Správní rady VZP sociální demokratku Lenku Tesku Arnoštovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…