Spiknutí nenávisti! „Hnusný“ Babiš myl hlavu ČT a opozici

03.10.2020 19:00

Premiér Andrej Babiš (ANO) netajil svoji radost nad tím, jak dopadly krajské volby. Přiznal, že měl strach, jak to celé dopadne. Následně se pustil do opozice, která se podle něj netají tím, jak se spojuje proti „hnusnému Babišovi“. Je smířen s tím, že v krajích budou vytvářeny koalice proti hnutí ANO.

Spiknutí nenávisti! „Hnusný“ Babiš myl hlavu ČT a opozici
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš.

„Chtěl bych poděkovat všem spoluobčanům, kteří přišli k volbám. Je úžasné, že se nebáli v tomto období covidu-19 a přišli volit. A samozřejmě chci hlavně poděkovat našim voličům, našim sympatizantům. Myslím, že je to skvělý výsledek,“ raduje se Andrej Babiš (ANO). „Měl jsem z toho obavy. Protože ta mediální masáž, i České televize, ta poslední superdebata, byla neuvěřitelná. Od rána do večera... nesmírně si toho vážím,“ dodal Babiš, že výsledek je pro něj ohromnou dávkou energie, aby byl v politice nadále.

Anketa

Kdo je skutečným vítězem krajských voleb?

95%
2%
2%
hlasovalo: 10960 lidí

„Dostali jsme 600 tisíc hlasů. Mám z toho obrovskou radost. Je to fantastické,“ sdělil Babiš. „Přijímám výsledek s pokorou, jsem velice rád, je to skvělý úspěch. Nečekal jsem to,“ je zjevně spokojen Babiš. 

Je rád, že voliči neuvěřili dezinformacím. „Je dobře, že tomu naši voliči nevěří. Samozřejmě oni mají zdravý rozum a umějí rozlišit fejky od pravdy,“ podotkl Babiš, pro nějž bylo hlavním přáním vyhrát volby. Podle něj to vypadá, že ANO bude mít víc procent než v roce 2016. „To je úžasné,“ sdělil.

Není pro něj důležité, jak vzniknou koalice. „Důležité je, že jsme vyhráli. To jsem chtěl,“ sdělil Babiš. „Všichni mluví o tom, jak porazit Babiše. To spiknutí nenávisti. To bylo neuvěřitelné, v těch debatách. Ne, co Babiš zvládl udělat a udělal v politice. A myslím si, že toho není málo. My jsme tady bohužel po revoluci nezavedli většinový systém. Ale my ho v podstatě máme. Hnutí ANO s Babišem proti všem,“ podotkl, že počítá s tím, že se opět strany budou spojovat proti hnutí ANO.

„V Pardubicích už máme koalici, i když tam vyhrajeme. Všichni proti vítězi, všichni proti hnutí ANO,“ řekl. „Taková je situace na naší politické scéně a o to cennější je, že jsme dostali tolik hlasů. Protože ta masáž byla neuvěřitelná. Strašně si toho vážím, děkuji všem ještě jednou,“ opakoval evidentně spokojený Babiš. Podle něj současná politika není o programech, ale je to o spiknutí nenávisti proti Babišovi. „Ve Sněmovně celá opozice nevnímá, co dělá vláda, podstatné je spojit se proti hnusnému Babišovi, teď to řekla paní Pekarová Adamová. Hlavně aby se všichni spojili. To je směšné,“ rozčílil se Babiš. 

„Piráty jsem vždy bral jako hlavního spojence. Nejsou tradiční demokratickou stranou  bral jsem je jako spojence v roce 2017. Bohužel to dopadlo tak, že mají jen Antibabiše. Oni vůbec nemají šajnu, co je zákon o státní službě. Oni netuší, co je řídit stát. A ano, Piráti jsou asi hlavní opoziční strana. Je tam vícero stran, na kterých se shodneme,“ řekl následně k Pirátům.

Své pak řekl i k výsledku Středočeského kraje, kdy je podle svých slov rád za výsledek, kterého babišovci dosáhli. A to přesto, že hnutí ANO nevyhrálo. Obával se horšího výsledku, zejména kvůli "přešlapům" hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). 

Na tiskové konferenci pak Babiš také přiznal, že výsledky senátních voleb nesledoval. „Ani nevím, jak to tam vypadá,“ uvedl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…