Spisovatel Jiří Stránský se rázně vypořádal s Martou Semelovou

21.02.2014 7:26

Spisovatel Jiří Stránský ve svém komentáři v MF Dnes připomíná události minulých čtrnácti dní. Pozastavil se u obhajoby komunistického totalitního režimu komunistkou a poslankyní Semelovou, nebo u zatčení Ivo Rittiga. Ve svém sloupku připomíná i jednu starou moudrost.

Spisovatel Jiří Stránský se rázně vypořádal s Martou Semelovou
Foto: Archiv JS
Popisek: Spisovatel Jiří Stránský

Anketa

Má být Marta Semelová trestně stíhána za výroky o vině dr. Horákové?

25%
75%
hlasovalo: 16456 lidí

Spisovatel Jiří Stránský píše v MF Dnes, jak se dívá na události posledních čtrnácti dní. „Událo se (a dál se děje) takové množství tolika protichůdných událostí, že jsem vlastně rád, že se mi daří jim vyhýbat. Ale jedno vím jistě, že je dobře mít na věci názor a nedovolit, aby se mi většina toho, co se děje, dostala pod kůži,“ myslí si Stránský.

Bývalý vězeň podle svých slov vděčí svému věku a zkušenostem z komunistického lágru za schopnost nevytáčet se blbostmi. „Jako třeba ony snůšky lží a urážlivého idiotismu a oddanosti totalitě, které se podařilo semlít nějaké Semelové v pořadu Hyde park,“ připomíná spisovatel v MF Dnes vystoupení komunistické poslankyně v ČT. Ta tam mimo jiné zpochybňovala zločiny komunismu.

„I díky jí a jim (až po ty nejvyšší) jsem schopen si udržet v paměti moudrost opsanou z Neviditelného psa: Když nám někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké. Totéž platí, když je někdo debil,“ konstatuje Jiří Stránský.

Anketa

Na Ukrajině teče krev. Na čí straně stojíte?

hlasovalo: 13203 lidí

Na mě z toho leze špatné svědomí

Ve svém komentáři připomíná Stránský i všudypřítomnou olympiádu a 52 miliard, které stála, nebo pokus zlikvidovat lustrační zákon. „A co drzé zatčení pana Rittiga a jeho partičky provázené oprávněnou obavou, že to s nimi dopadne podobně jako s arogantním a opilým a zdrogovaným šoférováním nějakého Janouška?“

„Ne, to nemá cenu. Prostě se mám dobře a patří mi to, a jako na někoho leze chřipka, na mě z toho leze špatné svědomí, že jsem se i se zkušeností vyšetřovacích vazeb a uranových lágrů snažil skoro čtvrt století být tolerantní,“ napsal Stránský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…