Spisovatelka: Stoupenci Drahoše chodí po ulicích, rozdávají letáky, vesele agitují. Příznivci Zemana mají strach se projevit. Až sem jsme dospěli. Volím Zemana!

26.01.2018 8:05

Spisovatelka a blogerka Veronika Valíková odmítá, že by profesora Jiřího Drahoše volili mladí a vzdělaní lidé z měst, zatímco Miloše Zemana hloupí staří lidé z venkova. Tak to podle jejího názoru rozhodně není. V textu uveřejněném v páteční MF Dnes se rozhodla uvést tuto myšlenku na pravou míru.

Spisovatelka: Stoupenci Drahoše chodí po ulicích, rozdávají letáky, vesele agitují. Příznivci Zemana mají strach se projevit. Až sem jsme dospěli. Volím Zemana!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Říká se, že stávající prezident Miloš Zeman rozděluje společnost. Veronika Valíková má však za to, že je to trochu jinak.

„Často se z médií ozývá, že současný prezident rozděluje národ. Že rozsévá zlobu a nenávist. Ano, Miloš Zeman dokáže oponenty ugrilovat, v tom se mu málokdo vyrovná. Ale na rozpolcenost českých voličů bylo zaděláno už při minulé hradní volbě a těsto nehnětl jen Zeman. Byť bylo jeho tažení tvrdé a místy hraniční, nikdy neútočil na voliče Karla Schwarzenberga, vždy zřetelně na protikandidáta a jeho nejbližší okolí. Naopak kampaň z druhé strany voliče burcovala, atakovala... a rozdělovala,“ podotkla dáma.

Něco podobného prý vidíme i dnes. Stoupenci profesora Jiřího Drahoše chodí po ulicích, rozdávají letáky, vesele agitují za svého favorita, ale příznivci Miloše Zemana mnohdy mají strach se projevit. Bojí se, že by je kolegové v kanceláři odsoudili. Rozdělení společnosti dospělo tak daleko, že někteří lidé mají strach mluvit o tom, že volí Miloše Zemana. Kořeny tohoto strachu leží podle blogerky a spisovatelky kdesi v prezidentské volbě z roku 2013, kdy se především na sociálních sítích mluvilo o voličích Karla Schwarzenberga jako o těch „lepších lidech“.

Paní Valíková prý původně chtěla volit Karla Schwarzenberga, ale tahle kampaň ji natolik znechutila, že nakonec k volbám nešla. Letos hodlá hlasovat pro Miloše Zemana. Nebojí se. A ví, že je v dobré společnosti. Spolu s ní totiž prý bude Zemana volit i bývalý prezident této země Václav Klaus, bývalá ředitelka banky, bývalý ředitel dobré školy a tak podobně.

Rozhodně bychom prý neměli věřit tezi, že se dělíme na „voliče slušnosti“ a „voliče morálního bahna“. Jeden hlas neváží víc než ten druhý a lidé jsou si rovni. Toto bychom měli respektovat a přát si, abychom i v sobotu odpoledne mohli říci „máme dobrého prezidenta“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…