Spisovatelka hororů se rozepsala o Miroslavu Kalouskovi

19.09.2017 17:57

Jenny Nowak, spisovatelka hororů a románů z oblasti historické fikce se v komentáři uveřejněném na serveru Forum24.cz zastala předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska a rozhodla se vyvrátit tři lži, které prý už celé roky kolují veřejným prostorem o tomto politikovi.

Spisovatelka hororů se rozepsala o Miroslavu Kalouskovi
Foto: Vít Hassan
Popisek: Miroslav Kalousek

Za pár týdnů tu máme další sněmovní volby a nejen na sociálních sítích se zase přetřásají mýty a lži o Miroslavu Kalouskovi. Tak to alespoň vidí spisovatelka Jenny Nowak, která tvrdí, že vůbec nejrozšířenější lži jsou hned dvě.

Říká se, že v roce 2006 byl Kalousek ochoten vládnout s komunisty, jenže podle Jenny Nowak to není pravda.

Ve skutečnosti je to prý tak, že Kalousek chtěl v roce 2006 pouze zabránit vzniku nové opoziční smlouvy. ČSSD a ODS se prý na ní už dohadovaly, jak prozradil někdejší výrazný politik ČSSD Zdeněk Škromach, když jim do toho najednou Kalousek hodil vidle a nabídl spolupráci Jiřímu Paroubkovi. Menšinová vláda ČSSD a lidovců, kterým tehdy Kalousek předsedal, by se však musela opírat o podporu komunistů, a to bylo pro drtivou většinu členů KDU-ČSL nepřijatelné. Kalousek to věděl, a přece toto riziko podstoupil, aby zarazil vyjednávání o druhé opoziční smlouvě.

„Ve chvíli, kdy už už mohlo dojít k dohodě mezi ODS a ČSSD o menšinové vládě ODS, udělal svůj politický majstrštyk, když začal vyjednávat o koalici lidovců s ČSSD s podporou KSČM, kterou však nikdy nemyslel vážně. My jsme vlastně tehdy s Nečasem a se Sobotkou dojednávali poslední podmínky dohody o toleranci vlády ODS, což bylo velmi reálné. Kalousek si spočítal, o co jde. Věděl, že konzervativní křídlo u lidovců mu nedovolí do té koalice s podporou komunistů jít, ale vyvolal v Paroubkovi pocit, že bude opět premiérem. Jirka (Paroubek) nám předtím poslal zprávu: Ukončete jednání s ODS a přijeďte okamžitě do Kramářovy vily,“ měl podle spisovatelky říci Škromach.

Toto tvrzení tedy vyvrací lež z roku 2006, že chtěl Kalousek spolupracovat s komunisty.

V Česku se však šíří ještě jiná a mnohem starší lež. Ta říká, že Kalousek má na rukou krev, neboť nese odpovědnost za nákup smrtelně nebezpečných padáků. „Fáma praví, že Kalousek koupil padáky typu VTP-100, na kterých se při seskoku zabili tři lidé: Aleš Bartušek, Adrian Roschi a Roman Prinich,“ připomíná spisovatelka.

Celý komentář naleznete zde.

Pravda je podle ní někde úplně jinde. První dva vojáci přišli o život na jiném typu padáku, se kterým neměl Kalousek jako tehdejší náměstek ministra obrany nic společného. Toman Prinich se smrtelně zranil. To je smutná pravda. Ovšem ne vinou padáku, jak o tom psal např. už publicista Ondřej Neff na webu Neviditelný pes.  

„Vyšetřování ukázalo,“ napsal Neff, „že vojín Prinich nezahynul vinou špatné funkce padáku. Miroslav Kalousek má na jeho smrti asi tolik viny jako já nebo laskavý čtenář spočívající očima na těchto řádcích,“ doplnil publicista.

Pravda také je, že parametry padáků, jaké chce, si zadávala armáda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…