Společnost začíná ostrakizovat podezřelé boháče, napsala Zlámalová

11.11.2012 8:45

Nový poslanec Roman Pekárek (ODS) byl nepravomocně odsouzený za korupci. Jeho kolegové mu dávají jasně najevo, že ve sněmovně nemá co dělat. Je to jasný příklad, že se společnost začíná stranit podezřelých boháčů. Napsala Lenka Zlámalová na serveru Lidovky.cz.

Společnost začíná ostrakizovat podezřelé boháče, napsala Zlámalová
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

Podobně je na tom i bývalý premiér Stanislav Gross. Pokud se vydá na hradní recepci k příležitosti státního svátku, lidé mu jdou z cesty a nebaví se s ním. Mluvit s Grossem je podle Zlámalové faux pas. Dveře do vyšší společnosti jsou před bývalým šéfem ČSSD s podivně nabytým bohatstvím zavřené. 

Společnosti se boj proti korupci začíná dostávat do krve

Příběhy Pekárka i Grosse ukazují, že se společnosti začíná dostávat do krve boj s korupcí. To je stejně důležité jako razantní zásahy protikorupční policie a Lenky Bradáčové.

Lidé chtějí mít peníze, aby si je moli užít. Ne jen proto, aby je měli. Spoluobviněná v případu Davida Ratha Kateřina Pancová si na policejních nahrávkách stěžovala, že si nemůže pořídit vytoužený statek s koňmi. Své schované peníze mohla akorát přepočítávat doma ve sklepě.

Trend ostrakizace podezřelých boháčů se snad rozšíří

Společnost se umí dobře bránit proti podrazákům a práskačům. Znepříjemňuje jim život tak dlouho, až je vypudí, tvrdí Zlámalová.

Trend ostrakizace podezřelých boháčů je nastartován. Snad se ale rozšíří i na pochybné autory bestsellerů, jejichž kupce není snadné najít, nebo na rekreanty v toskánských vilách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…