Spor o tajemníka s krycím jménem Kaprál. Přivedl si ho už pan Šulc z ODS, namítá hejtman Bubeníček

23.01.2014 19:05

Poslanec za hnutí ANO Bronislav Schwarz na schůzi Poslanecké sněmovny při rozpravě o lustračních osvědčeních přispěl zážitkem ze svého domovského Ústeckého kraje, kde si prý hejtman najal jako šéfa svého sekretariátu jistého pana Konopáska, známého též pod krycím jménem „Kaprál".

Spor o tajemníka s krycím jménem Kaprál. Přivedl si ho už pan Šulc z ODS, namítá hejtman Bubeníček
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz, lídr Severočechů za Ústecký kraj, číslo 2 na kandidátce ANO v Ústeckém kraji

Schwarz započal svůj proslov poznámkou, že je ve sněmovně nový, ale stihl si již všimnout, že každý vždy říká, co se mu hodí. A z toho důvodu se prý i on rozhodl pronést několik slov.

„Váš hejtman z vaší strany Ústeckého kraje si jako vedoucího kanceláře přivedl přímo pracovníka státní policie pana Konopáska. Říkalo se mu Kaprál. A váš hejtman dodržel zákonnost a vyhodil ho,“ uvedl poslanec.

Text otiskly v nezměněné podobě ParlamentníListy.cz. Vedoucí komunikace kanceláře hejtmana Oldřicha Bubeníčka Zdeněk Rytíř ale upozornil, že přepis vyzněl zkreslujícím způsobem. První část vystoupení, ukazující k angažování „Kaprála", směřovala ODS, jejíž hejtman Jiří Šulc měl tajemníka jmenovat. Poté se však Babišův poslanec obrátil ke KSČM, jejíž hejtman Bubeníček tajemníka Konopáska propustil. Právě KSČM, společně s dalšími stranami z levé části sněmovny, pak projevu bouřlivě zatleskala.

Podle Rytíře je skutečnost opravdu taková. Muže ze seznamu spolupracovníků StB skutečně angažoval hejtman Šulc a odvolal hejtman Bubeníček. Byť to z přepisu vystoupení poslance Schwarze nebylo úplně zřejmé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…