Sranda ze Zemana. A FOTO. Piráti mají dobrou náladu

23.05.2018 13:32

Poslanci Pirátů by rádi prolomili absolutní zákaz pití alkoholu pro vodáky. Aby svou myšlenku zpopularizovali, vypůjčili si jednu notoricky známou fotku prezidenta Miloše Zemana na člunu. A doprovodili ji zajímavým textem.

Sranda ze Zemana. A FOTO. Piráti mají dobrou náladu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti chtějí vyjít vstříc vodákům. Dnes mají milovníci plaveb po řekách zákaz se napít alkoholického nápoje, když se chtějí plavit po Vltavě, Labi, Jizeře, či jiné české a moravské řece. Kdo se během plavby napije, může na něj dopadnout jako tvrdá pěst pokuta až sto tisíc. Jenže se zdá, že tenhle strašák příliš nefunguje. Kdo někdy byl v Českém Krumlově či jiném „vodáckém městě“, nepochybně si všiml, že vodáci tu a tam přes zákaz popíjejí.

Piráti proto chtějí nulovou toleranci vůči alkoholu na vodě prolomit. Aby svůj nápad zpopularizovali, vypůjčili si jednu notoricky známou fotografii prezidenta Miloše Zemana na člunu. Doprovodili ji zajímavým textem.

„Chceme, aby byli vodáci bez hrozby drakonické pokuty za pivo, pokud nebudou ohrožovat své okolí. I přes negativní stanovisko vlády budeme razit náš návrh. Foto je ilustrační, avšak dle stávající legislativy se možná pokuta vztahuje i na takové plavidlo.“

Premiér Andrej Babiš (ANO) sice nechal návrh Pirátů smést ze stolu, ale přislíbil, že vláda připraví vlastní návrh. Pirátskou verzi teď bude posuzovat Sněmovna a je otázka, zda má šanci projít, když dal Babiš najevo, že je proti a ve Sněmovně má největší klub čítající 78 poslanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…