Stále častější kontakty Bidena a Putina a děje se toto... Fištejn teď dává kritikům vzpomenout Trumpa

30.07.2021 16:50

Že šel 45. prezident USA Donald Trump na ruku ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi? Ale kdeže. Podívejte se, co provádí Trumpův nástupce Joe Biden. Publicista Jefim Fištejn na příkladu rusko-německého plynovodu Nord Stream 2 a na vztahu k Izraeli ukazuje, že Bidenově představě správně uspořádaného světa více lahodí íránská teokracie a izraelskou demokracii nechává stát na druhé koleji.

Stále častější kontakty Bidena a Putina a děje se toto... Fištejn teď dává kritikům vzpomenout Trumpa
Foto: Archiv
Popisek: Jefim Fištejn

Publicista Jefim Fištejn v komentáři pro Český rozhlas konstatoval, že 45. prezident USA Donald Trump často čelil kritice, že nadbíhá ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi, ale reálně byl vůči němu podstatně tvrdší, než stávající prezident USA Joe Biden. Dobře je to vidět např. na vztahu Joe Bidena k plynovodu Nord Stream 2, který vede po dně moře a obchází Ukrajinu či Polsko.

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19687 lidí
„Zřejmě se Putin naučil dobře číst v Bidenově mimice a pod slupkou přísných slov cítí dobrou společnou chemii. Ruského diktátora nemohl nepotěšit také Bidenův postoj vůči lidovým nepokojům na Kubě, protože stejně tak jako Moskva ani Washington nepřičetl zlou náladu Kubánců komunistické či socialistické diktatuře,“ poznamenal Fištejn.

Vůbec nejhorší podle Fištejna je, jak se Biden chová k Izraeli. Rusko dává najevo, že už nebude tolerovat izraelské operace v syrském vzdušném prostoru a stejně tak dává najevo, že chce poskytnout prostor k probíhání íránských operací. Ani tady Biden není proti.

„Každopádně izraelský tisk s odkazem na saúdskoarabské zdroje se široce rozepisuje o tom, že tento neblahý obrat se stal možným teprve po stále častějších kontaktech Putina s Bidenem. Strategičtí partneři se zřejmě dohodli na tom, že íránská teokracie nějakým způsobem lépe vyhovuje jejich představám o správném světě než izraelská demokracie, jediná v regionu. Inu, pokrok se nedá zastavit,“ uzavřel Fištejn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…