Stanjura: Ne, nebudeme zvyšovat daně

09.12.2021 12:21

Daně zvyšovat nebudeme, řekl po schůzce s prezidentem Zemanem kandidát na ministra financí Zbyněk Stanjura. Ale tím neskončil. Nahlédněte.

Stanjura: Ne, nebudeme zvyšovat daně
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Po jednání s prezidentem Zemanem v zasněžených Lánech předstoupil před novináře kandidát na ministra financí koalice SPOLU Zbyněk Stanjura (ODS). Novinářům sdělil, že prezidentovi popsal svou představu, jak znovu postavit na nohy české finance.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

„Já jsem panu prezidentovi představoval koaliční program v oblasti financí. Všichni, kteří mají zájem, si ho mohou přečíst. Debatovali jsme o koaličním programu zejména v oblasti financí, rozpočtu, investic a podobně,“ pravil Stanjura do kamer ČT.

Prozradil, že on jako budoucí šéf státní kasy státní rozpočet bude koncipovat jinak, než to dělala ministryně financí za ANO Alena Schillerová. Napřed prý projedná se všemi ministry rozpočtové kapitoly a teprve poté, až bude vše dojednané, bude představen už dojednaný rozpočet za celou vládu. Nebude se tedy dít to, že budou ministři docházet na ministerstvo s čepicí a žádat takřka v přímém přenosu o nějaké miliardy navíc.

„A pokud si přečtete program naší koalice, kde je napsáno, že nebudeme zvyšovat daně, tak ten závazek platí,“ ujistil také občany Stanjura.

Počítá s tím, že na počátku příštího roku se bude muset Česko vyrovnat s rozpočtovým provizoriem, ale to prý určitě nepřesáhne až do dubna.

Posléze doplnil, že pokud jde o jmenování vlády jako celku, to je věcí premiéra Petra Fialy (ODS).  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…