Staré rány z ODS: Petr Nečas vážně zaútočil na Jiřího Pospíšila

24.02.2014 7:46 | Zprávy

Bývalý premiér Petr Nečas (ODS) obviněný v kauze trafik pro exposlance občanské demokracie nyní čelí dalšímu podezření. Vyšetřovatelé tvrdí, že za odvoláním ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila stál kmotr Ivo Rittig. Podle Nečase jsou to ale hlouposti a evidentní manipulace. Pospíšila měl ovšem odvolat už dávno, jak řekl v rozhovoru pro časopis Týden.

Staré rány z ODS: Petr Nečas vážně zaútočil na Jiřího Pospíšila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expremiér Petr Nečas

Podle detektivů měl za odvoláním ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila ve skutečnosti stát lobbista Ivo Rittig, který se prý obával nástupu Lenky Bradáčové do čela pražského vrchního státního zastupitelství. Přesvědčit měla Nečase jeho tehdejší šéfka kabinetu a také přítelkyně Jana Nagyová (dnes Nečasová). Expremiér to ale popírá.

„To jsou úplné hlouposti. Já jsem to vysvětloval mnohokrát. Jiří Pospíšil byl manažersky nezpůsobilý zvládnout ministerstvo. Jeho požadavky na další a další peníze, když ostatní resorty škrtaly, byly pro mě jako pro premiéra naprosto nepřijatelné," tvrdí Nečas.

„Z dnešního vývoje, kdy vidím, jak bezpáteřně se zachoval po posledním kongresu ODS, kdy neunesl tíhu porážky, tak lituji, že jsem ho neodvolal mnohem dříve," dodal expremiér v rozhovoru pro Týden.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…