Staří ódéesáci opouštějí Fialovu loď. Jedna odcházející členka sepsala silné vysvětlení

10.05.2021 18:07

Dlouholetá členka ODS Daniela Richterová se rozhodla kvůli vzniku volební koalice SPOLU stranu opustit. Kandidátka do zastupitelstva na Praze 7 v komunálních volbách v roce 2018 to vysvětluje tím, že ODS opouští liberálně-konzervativní politické hodnoty. „V této cestě ji nejsem schopná ani ochotná následovat,“ vzkázala Richterová.

Staří ódéesáci opouštějí Fialovu loď. Jedna odcházející členka sepsala silné vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Richterová o svém záměru informovala na Facebooku, kde mimo jiné zkritizovala šéfa ODS Petra Fialu. „Přátelé, jedna dobrá zpráva při pondělku: Oznámila jsem vystoupení z ODS. Zásadně nesouhlasím s prohlubujícím se politickým směřováním ODS v oblasti vnitropolitické, jako je programové sbližování se s politickými subjekty TOP 09 a KDU-ČSL. Nynější Občanská demokratická strana opouští liberálně-konzervativní politické hodnoty, na nichž byla vystavěna svými zakladateli,“ má jasno Richterová s tím, že v takové situaci nemůže v ODS pokračovat.

Richterová má za to, že v ODS u některých členů upadá politická kultura, a opírá se zejména do adorační politiky Petra Fialy směrem k šéfce TOP 09 Markétě Pekarové Adamové. „Současný úpadek politické kultury předních členek ODS je pro mě absolutně nestravitelný, stejně jako nynější adorace pana předsedy Fialy předsedkyně TOP 09, která ho svou hloupostí bohužel neblaze ovlivňuje,“ štve Richterovou.

Občanská demokracie podle ní i v době pandemie více naslouchala názorům TOP 09 než svým voličům. „Už jen chování ODS v době covidu, kdy zcela podlehla názorům pana poslance TOP 09 Válka, si nelze jinak vysvětlit, než že ODS zcela rezignovala na obranu individuálních svobod občanů, o ochraně svobodného podnikání ani nemluvě. Za poslední rok vlastně nechápu, čí zájmy ODS reprezentuje. Nechci již být součástí takové pokrytecké politiky,“ dodává Richterová s tím, že stranu opouští k 17. květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…