Starý známý Trump. Celý den na síti ostřeloval noviny, které ho nemají moc rády

22.11.2016 21:05

45. prezident USA Donald Trump v předvolební kampani nešetřil ostrými slovy proti „tradičním médiím“. Dnes se ukázalo, že zřejmě bude stejně nekompromisně postupovat i po volbách.

Starý známý Trump. Celý den na síti ostřeloval noviny, které ho nemají moc rády
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

V předvolební kampani nešetřil Donald J. Trump ostrými slovy na adresu tradičních amerických médií. Dlužno ovšem dodat, že média nezůstávala budoucímu šéfovi Bílého domu nic dlužná – otevřeně doporučovala lidem volbu Hillary Clintonové a před Donaldem Trumpem varovala.

Trump teď ukazuje, že nezapomíná. „Zrušil jsem schůzku s upadajícími New York Times,“ napsal na sociální síti Twitter Trump během dne. Nelíbilo se mu totiž, že žurnalisté změnili podmínky setkání jen krátce předtím, než k němu mělo dojít. „To není hezké,“ doplnil.

 

 

Voliči Donalda Trumpa v předvolební kampani tradiční média, jakými bezesporu jsou i New York Times, kritizovali. Vyčítali jim, že poskytují jednostranný pohled na prezidentskou kampaň. Chyby Donalda Trumpa prý byly zdůrazňovány, zatímco chyby Hillary Clintonové zůstávaly podle názoru voličů mimo pozornost novinářů. „Noviny lžou,“ věřil v důsledku toho nejeden volič na konec vítězného republikána.  

O NEW YORK TIMES SI PŘEČTĚTE ZDE

V průběhu dne pak Trump vůči deníku New York Times svá slova trochu zmírnil. „Možná dohodneme novou schůzku s New York Times. Mezitím o mě pořád píší nepřesně a v ošklivém tónu,“ postěžoval si. Své vyjádření na adresu známého deníku zakončil sžíravou poznámkou. „Upadající New York Times oznámily, že čelí nejvyššímu počtu stížností za posledních 15 let. Nedivím se – ale proč to oznamují?“ ptal se budoucí prezident.

 

 

New York Times patří do skupiny "prestižních" deníků z východního pobřeží, které tradičně podporují spíše Demokratickou stranu, než Trumpovy republikány. O Trumpovi během kampaně zveřejňoval řadu negativních informací, jako první například přišel s tvrzením, že Trump několik let neplatil žádné daně. Před volbami deník vyzval své čtenáře, aby volili Hillary Clintonovou,  protože je kvalifikovanější, než její soupeř.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…