Šťastný protestujícím: Nechápete princip demokracie

17.11.2010 20:52

Šéf pražské ODS Boris Šťastný lidem nebere právo na demonstraci. Protest proti koalici ODS a ČSSD v hlavním městě ale neschvaluje. Ukazuje prý totiž, že lidé nechápou princip demokracie.

Šťastný protestujícím: Nechápete princip demokracie

"Žijeme ve svobodné demokratické zemi a každý má právo veřejně projevit svůj názor," napsal ParlamentnímListům.cz Šťastný v SMS zprávě. Demonstrovat za nové volby do pražského magistrátu je podle něj ovšem zbytečné a tak trochu i hloupé.

"Demonstrovat za nové volby proto, že ve svobodných volbách demokraticky zvolení zastupitelé v demokratickém hlasování rozhodli, že dvě demokratické strany uzavřou koalici, to je pro mne projevem nepochopení svobody a demokracie, jejichž význam si právě dnes připomínáme," uvedl s odkazem na středeční výročí pádu komunismu v Československu.

Ztrácejte čas demonstrací, my už pracujeme

Šťastný se k demonstraci vyjádřil už před jejím začátkem. "Pro mě je důležité, že ODS v Praze dostane, díky primátorovi a silné pozici v koalici, šanci zavést lidem nonstop lékárny v každém obvodě, dovoz léků seniorům zdarma až do domu, noční služby pediatrů, zubní prevenci a angličtinu pro všechny děti a další důležité věci," napsal redakci ParlamentníchListů.cz.

"Zatímco někdo tráví čas happeningy na facebooku a na náměstích, já už od rána makám na přípravě takovýchto projektů," podotkl ještě trochu kousavě. Z demonstrace si nic nedělal a její konečná podoba mu ke starostem ani příliš důvodů neposkytla.

Čtěte:

Šťastný se nenechá zastavit demonstrací. Už pracuje na projektech

V centru Prahy zacinkaly klíče a protest proti koalici skončil

Demonstrace zklamala i samotné demonstrující

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…