Stát parazituje na všech motoristech. Je to cynismus, tepou vládu Svobodní

13.04.2022 21:09 | Ze sítí

Premiér Petr Fiala chválí svou vládu za rozhodnutí, kterým se má od léta snížit spotřební daň na pohonné hmoty. Z každého litru bude státu od června vybírat o 1,50 Kč méně než doposud. Vláda si od tohoto kroku slibuje snížení ceny benzínu a nafty. Navíc vážně uvažuje o zavedení maximální výše marže pro pumpaře. S něčím takovým však rezolutně nesouhlasí předseda Svobodných a právník Libor Vondráček, který navíc na jednoduchém výpočtu demonstroval, že největší marži na pohonných hmotách má stále stát, nikoliv prodejci.

Stát parazituje na všech motoristech. Je to cynismus, tepou vládu Svobodní
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Polská vláda sebere lidem na daních 565 Kč z plné nádrže, ta česká dnes minimálně 1 024 Kč,“ nabízí srovnání s našimi severními sousedy Libor Vondráček, předseda Svobodných. „Česká vláda parazituje na vysokých cenách pohonných hmot a kompenzuje si tím neschopnost snížit státní výdaje. Až od června se to změní, ale při stejných cenách bude stále na daních získávat přes 932 Kč. Takovéto využívání růstu cen ve prospěch státního rozpočtu považujeme za naprostý cynismus,“ je přesvědčený Vondráček, který kroutí hlavou i nad plánovanou regulací marží.

„Aby vláda zakryla svou neochotu přestat zneužívat této situace, zvažuje Fialova vláda regulaci marží prodejců pohonných hmot. Ještě před pár měsíci by tato zpráva zněla jako fake news. Dnes je to realita,“ zlobí se předseda Svobodných s tím, že pro Českou republiku by bylo nejjednodušší, aby se chovala stejně, jako to prozíravě dělá polská vláda.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…